Посланици

Посланиците на УНИЦЕФ подкрепят усилията на УНИЦЕФ и дават гласност на каузите за децата

Владимир ампов-Графа
UNICEF Bulgaria/2018

Кои са Посланиците на добра воля на УНИЦЕФ

Славата има някои ясни предимства в определени роли с УНИЦЕФ. Знаменитостите привличат вниманието, така че те са в състояние да привлекат вниманието на света върху нуждите на децата както в собствените си страни, така и като посетят проекти на терен и кризисни програми в чужбина. Те могат да направят директни връзка с онези, които имат власт да осъществят промяната. Те могат да използват своите талант и слава, за да наберат средства, да се застъпват за деца и да подкрепят мисията на УНИЦЕФ да осигури правото на всяко дете на здраве, образование, равенство и закрила.

Дани Кей е пионер в ролята на посланик на децата през 1954 г., наследен от Одри Хепбърн и много други, които са част от нашия знаменит списък на международни, регионални и национални посланици на добра воля.


Национални Посланици на добра воля


 

Vladimir Ampiv-Grafa, UNICEF Goodwill Ambassador in Bulgaria poses for a photo with UNICEF t-shirt.
UNICEF/Bulgaria/2015
Владимир Ампов- Графа Vladimir Ampov (‘Grafa’)

Графа е посланик на УНИЦЕФ в България от септември 2014 г. Този добре познат и уважаван певец, композитор, продуцент и текстописец ни помага да насочи вниманието на обществеността към предизвикателствата пред децата и семействата, като ги включи в решенията.