Елена Петрова е новият Посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България

Вижте какво споделя обичаната актриса

Елена Петрова
Елена Петрова - посланик на добра воля на УНИЦЕФ
UNICEF Bulgaria/2019
26 Май 2020

От малка съм възпитана и вярвам, че доброто трябва да е господар на сърцето.

Че то е пътеводна светлина към неведомите пътища на живота и към хората. Спомням си първия път, когато имах възможност да дам подкрепа за кауза свързана с децата. Изпитах неповторимо чувство на благодарност, обич и топлина. Сърцето ми ликуваше, а все още нямах свои деца. Доверието и многобройните прегръдки на тези малки същества ме накараха да си дам обещание, че винаги ще помагам и ще се грижа, когато някой има нужда от това.

Родителството е като подготовка за роля, но без предварителен сценарий. Репетираш, репетираш и никога не си подготвен за изненадите, които ще ти поднесат децата. Няма схема, инструкции и модели за отглеждане, но има обещания, че ще направиш всичко по силите си, за да дадеш шанс на този живот да порасне и да покаже своята сила и възможности.

Да отгледаш добър човек е едно от най-смислените неща в живота.

Много пъти сме чували, че децата са нашето бъдеще. Но нашата задача е да се погрижим за тяхното настояще в което се възпитават, развиват, изграждат умения, създават приятели, възприемат света и обичат.  Особено засегнати са децата със специални потребности, семействата в риск и децата с увреждания, които са лишени от нормална семейна среда.

Поканата да бъда посланик на УНИЦЕФ за мен е чест и отговорност. Това е не само кауза, но и битка за осигуряване на по-добър и нормален начин на живот в който, тези деца и родители няма да се чувстват изолирани и сами. С добри кампании, информираност, солидарност, добротворство, разбиране и подадена ръка ще помогнем и покажем, те съществуват и имат право на пълноценен живот днес.

Да бъдеш посланик, за мен е послание за надежда и живот. Добро за добро!