Посланици на добра воля

Те подкрепят усилията на УНИЦЕФ и дават гласност на каузите за децата

Кои са Посланиците на добра воля на УНИЦЕФ

Посланиците на добра воля са известни личности в областта на изкуството, науката, литературата, развлеченията, спорта или други сфери на обществения живот, които дават своя принос към работата на УНИЦЕФ. Те използват своите талант и слава, за да се застъпват за децата, да подкрепят мисията на УНИЦЕФ да осигури правото на всяко дете на здраве, образование, равенство и закрила, да набират средства.

Те предават важни послания за дейността на организацията и правата на децата и с това допринасят те да достигнат до възможно най-широка аудитория. Нашите посланици могат да направят директна връзка с хората, които взимат решения и имат власт да осъществят промяната в името на по-добро настояще и бъдеще за всяко дете по света.

Дани Кей е пионер в ролята на посланик на децата през 1954 г., наследен от Одри Хепбърн и много други, които са част от нашия списък на международнирегионални и национални посланици на добра воля.


Национални Посланици на добра воля


 

Vladimir Ampiv-Grafa, UNICEF Goodwill Ambassador in Bulgaria poses for a photo with UNICEF t-shirt.
UNICEF/Bulgaria/2015
Владимир Ампов- Графа Vladimir Ampov (‘Grafa’)

Графа е посланик на УНИЦЕФ в България от септември 2014 г. Този добре познат и уважаван певец, композитор, продуцент и текстописец ни помага да насочи вниманието на обществеността към предизвикателствата пред децата и семействата, като ги включи в решенията.

Elena Petrova
Elena Petrova

Елена Петрова e посланик на УНИЦЕФ в България от май 2020 г. Популярната и обичана българска актриса се е застъпвала многократно през годините за каузите на Детския фонд на ООН. Елена е особено активна в подкрепата си за правата на децата с увреждания. Както самата тя споделя: „Поканата да бъда посланик на УНИЦЕФ за мен е чест и отговорност. Това е не само кауза, но и битка за осигуряване на по-добър и нормален начин на живот, в който тези деца и родители няма да се чувстват изолирани и сами. Да бъдеш посланик, за мен е послание за надежда и живот. Добро за добро! „