Поли Генова е новият национален посланик на добра воля на УНИЦЕФ България

10 Април 2023
Новият национален посланик на УНИЦЕФ България Поли Генова и представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн
UNICEF Bulgaria/2023/Yotova

София, 10 Април 2023 г. От днес един от най-обичаните артисти на българската музикална сцена и майка на две деца – Поли Генова, встъпва в ролята си на посланик на каузите на УНИЦЕФ България. Певицата от години подкрепя работата на Детския фонд на ООН у нас и многократно е участвала в благотворителни инициативи, концерти и застъпнически кампании на организацията.

Представителят на УНИЦЕФ у нас Кристина де Бройн приветства Поли Генова в офиса на фонда в София и двете обсъдиха актуалните програми и приоритети, по които ще продължим да работим в бъдеще.

Поканата към Поли Генова е естествено развитие на нашето дългогодишно сътрудничество, за което благодаря от името на УНИЦЕФ. Поли е ярък застъпник за правата на децата и неведнъж е заставала зад каузите на УНИЦЕФ като ранното детско развитие, елиминирането и превенцията на насилието над жени и деца, както и приобщаващото образование за всяко дете. Щастлива съм, че в нейно лице децата на България имат още един силен глас, който ще поставя проблемите и ще ги защитава, така че всяко дете да расте здраво, щастливо и в безопасна среда, за да развива пълния си потенциал

заяви Кристина де Бройн. 

Поли Генова и Кристина де Бройн
UNICEF Bulgaria/2023/Yotova

За мисията си на национален посланик на УНИЦЕФ Поли Генова сподели:

Приемам ролята на национален посланик на УНИЦЕФ с голяма радост и вярвам, че заедно ще постигнем прекрасни неща за децата на България!

Поли Генова заяви, че подкрепя темата за ранното детско развитие и фокуса върху първите най-важни години от живота на децата, защото е от решаващо значение за по-нататъшното им развитие.

„Колкото по-рано бъде установено забавяне в развитието на детето или някакво отклонение от нормите, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова е нужна качествена диагностика, грижа, информираност както на родителите, така и на лекарите, педиатрите, педагозите и всеки, който е в досег с малкото дете“, посочи тя.

Гледайте последния видеоклип с участието на Поли в подкрепа на каузата за приобщаващо образование за децата със специални потребности, в който тя разказва историята на осемгодишния Борис, който е невербален.

UNICEF

С помощта на безплатното приложение за допълнителна и алтернативна комуникация C-board момчето има възможност да се изразява, да учи, да общува с околните и да играе с останалите деца.

Повече за C-board вижте тук.

Поли Генова
UNICEF Bulgaria/2023/Yotova

Поли Генова подкрепи и друго безплатно приложение на УНИЦЕФ – Беббо, което е предназначено за родители на малки деца до 6-годишна възраст.

Контакт за медии

Боряна Гидикова
Директор „Комуникации“
УНИЦЕФ в България
Тел.: +359 893 52 52 40

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.