UNICEF DONIRAO ZAŠTITNU OPREMU ZA MEDICINARE MINISTARSTVU CIVILNIH POSLOVA BIH

04 Februar/veljača 2022
UNICEF DONIRAO ZAŠTITNU OPREMU ZA MEDICINARE MINISTARSTVU CIVILNIH POSLOVA BIH
UNICEF/Mahari

Sarajevo, 04.02.2022.g.:  UNICEF je Ministarstvu Civilnih poslova Bosne i Hercegovine, uručio donaciju u vrijednosti od 335,500 USD, koja je primljena putem UNICEF Logističkog centra u Kopenhagenu.

Donacija zaštitne opreme, namijenjena je za zdravstvene radnike, koji rade sa COVID-19 pacijentima, a sastoji se od setova zaštitnih maski, rukavica, mantila, naočala, obuće, štitnika za lice i tijelo.

Ministarstvo Civilnih poslova Bosne i Hercegovine, rasporedit će proporcionalno ovu donaciju, vlastima u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu, odakle će ići dalja distribucija prema zdravstvenim ustanovama.

UNICEF u Bosni i Hercegovini, od početka pandemije COVID-19 radi zajedno sa institucijama Bosne i Hercegovine, pomažući vlastima u domenu krizne komunikacije, COVID-19 vakcinacije, obezbjedjenja zaštitne opreme, uputstava i opreme za škole i zdravstvene ustanove, podrške unapređenju mentalnog zdravlja djece i porodica, kao i nabavku zaštitne opreme za socijalne radnike, te interventne nabavke neophodnih sredstava za zaštitu, vakcine i opreme za hladni lanac. UNICEF je i logistički koordinator za nabavku vakcina, koje u Bosnu i Hercegovinu stižu putem COVAX mehanizma.

Kontakti za medije

Nineta Popović
Voditeljica Odjela za Komunikacije
UNICEF Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 293 600

O UNICEF-u

UNICEF djeluje u nekim od najugroženijih područja na svijetu, kako bi obuhvatili djecu iz najranjivijih kategorija. Širom 190 država i teritorija, mi radimo za svako dijete, bilo gdje, kako bi sagradili bolji svijet za sve. Mi nikad ne odustajemo.

Za više informacija o UNICEF-u i našem radu za djecu, posjetite  www.unicef.org.

Pratite UNICEF u BiH na Twitter-uFacebook-uInstagram-u Youtube-u