Šef predstavništva UNICEF-a u Bosni i Hercegovini

UNICEF nastavlja da podržava djecu u Bosni i Hercegovini pod rukovodstvom Rownak Khan

Predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Rownak Khan

Rownak Khan je šefica predstavništva UNICEF-a u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu. Na ovoj poziciji, odgovorna je za planiranje, koordinaciju i evaluaciju širokog spektra programa UNICEF-a u BiH.

Prije nego što je imenovana za predstavnicu UNICEF-a u BiH, dr Khan je bila zamjenica predstavnika UNICEF-a u Nepalu, pružajući strateške smjernice, vodstvo, implementaciju i monitoring programa koje podržava UNICEF, uključujući humanitarne aktivnosti. Takođe je radila u Programskom odjelu UNICEF-a u sjedištu UNICEF-a u New Yorku, vodeći zajednički globalni program UNICEF-a, Svjetske zdravstvene organizacije i UNFPA za eliminaciju neonatalnog tetanusa, te u Programu za eradikaciju polija, kao i u provedbi programa za zdravstvo i ishranu u UNICEF-u u Afganistanu.  UNICEF-u se prvi put pridružila 1996. godine na poziciji programskog službenika u Daki, u Bangladešu.

Dr Khan je državljanka Bangladeša. Magistrirala je javno zdravstvo u Londonu, na London School of Hygiene and Tropical Medicine, a diplomirala medicinu na  Dhaka Medical College u Bangladešu.