Вакцините се најбезбедниот начин за заштита на здравјето во детството и низ целиот живот

Вакцините се најбезбедниот, најлесниот и високо делотворен начин за заштита на здравјето во детството и низ целиот понатамошен живот.

UNICEF
Бебе со капче и жолта блуза ги цица прстите додека ја гледа сестрата што го подготвува за рутинска имунизација УНИЦЕФ МК
UNICEF North Macedonia/UN0582625/2022/Georgiev