Светски ден на детето 2023 - Децата го преземаат Собранието

УНИЦЕФ и Собранието организираа настан на високо ниво „Децата го преземаат Собранието“ на кој децата и младите пред парламентарците ги претставија своите најгорливи прашања, потреби и гледишта