Sastanak direktorke UNICEF-a i nadbiskupa Hočevara

31 Avgust 2022
Deyana and Hocevar
UNICEF

Beograd, 31. avgust 2022. g. - Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, danas je posetila nadbiskupa Stanislava Hočevara u Beogradu.

Razgovarali su o zajedničkoj brizi za najugroženije članove društva, posebno decu i decu sa smetnjama u razvoju. Složili su se da postoji jasan put ka njihovoj integraciji u zajednicu.

Zdravlje dece bilo je jedna od tema o kojima se razgovaralo na sastanku, kao i šta je potrebno učiniti da bi se postigli dobri rezultati u toj oblasti, uključujući i imunizaciju dece. Imajući u vidu turbulentna vremena u kojima deca danas odrastaju, sagovornici su se složili da je, više nego ikada, važno da se prema deci odnosimo sa strpljenjem, saosećanjem i empatijom.

Verski lideri imaju ključnu ulogu u podržavanju vrednosti koje oblikuju način na koji društvo gleda na ostvarivanje prava deteta, i u tom smislu veoma je važna podrška nadbiskupa Hočevara cilju UNICEF-a da stvori bezbedno okruženje za rast i razvoj svakog deteta.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.