Raiffeisen banka podržala UNICEF u nabavci respiratora za bolnice Srbije i donirala sredstva za 10 respitatora

Banka se uključuje u akciju UNICEF-a u cilju borbe protiv pandemije virusa COVID-19

24 Mart 2020
respiratori
UNICEF/UNI313240/Wilander

Beograd, 24. mart 2020 – Raiffeisen banka je donirala sredstva za nabavku 10 respiratora za bolnice u Srbiji koje leče naše građane.

Na ovaj način banka se priključuje akciji UNICEF-a, koja za cilj ima pružanje što hitnije pomoći zdravstvenom sistemu naše zemlje u toku pandemije virusa COVID-19.

"Donacijom za kupovinu 10 respiratora, želimo da pružimo preko potrebnu pomoć zdravstvenom sistemu u ovom trenutku. Ovim se pridružujemo partnerima iz privatnog sektora jer su borba sa vremenom, solidarnost i humanost najbolji mogući način za očuvanje zdravlja i života što većeg broja naših građana", izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

U periodu kada je zdravstveni sistem Srbije sve opterećeniji, od izuzetnog su značaja akcije poput ove koju je organizovao UNICEF.

Raiffeisen banka se stoga pridružila ovoj humanitarnoj kampanji, i donacijom ovih sredstava pomogla nabavku trenutno najpotrebnije medicinske opreme za pomoć obolelima od korona virusa.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.