Klub prijatelja UNICEF-a

Klub prijatelja UNICEF-a čine posvećeni pojedinci i predstavnici poslovne organizacije koji, svojom solidarnošću i plemenitošću, stvaraju bolje uslove za život dece u Srbiji.

Deca u igri u vrtiću

Detinjstvo svakog deteta predstavlja slagalicu.

Samo ako se slože svi njeni delovi – ishrana, obrazovanje, zdravstvena zaštita, podsticajna i bezbedna sredina, zaštita od nasilja i stresa – dete će moći da se razvije i izraste u srećnu, uspešnu i produktivnu osobu.

U Srbiji su neki delovi te slagalice nedostupni.

Tek polovina dece u Srbiji pohađa predškolske programe u uzrastu od tri do pet godina, 20% domaćinstava u našoj zemlji nema nijednu dečiju knjigu, mnoga deca su pothranjena, ne završavaju ni osnovnu školu, izložena su diskriminaciji, često su žrtve nasilja i zlostavljanja, a znatan broj je razdvojen od porodice i živi pod starateljstvom države.

Broj dece u Srbiji se smanjio za 40 000 samo u poslednjih 5 godina, a deca su naš najdragoceniji resurs. Zato je važno da im pomognemo odmah i pružimo im šansu da nas dostojno naslede.

Uradite nešto dobro već danas: postanite član Kluba prijatelja UNICEF-a!

 

Ukoliko želite da učlanite Vašu poslovnu organizaciju

Popunite pristupnicu (preuzmite pristupnicu ovde) i Vaša organizacija može da pomogne UNICEF-u u stvaranju boljeg sveta za našu decu.

Budite deo odgovorne, ponosne zajednice, koja svojim mesečnim donacijama omogućava svakom detetu pravo na budućnost i budite redovno informisani o  onome što smo zajedno uradili.

Popunjenu pristupnicu pošaljite na email adresu: mivanovic@unicef.org

 

Ukoliko želite da nas podržite kao pojedinac

To možete učiniti otvaranjem trajnog naloga u bilo kojoj banci ili putem internet bankarstva, odnosno automatskom naplatom sa Vaše kreditne kartice, i Vi možete da pomognete UNICEF-u u stvaranju boljeg sveta za našu decu.

 

Donirajte putem platnih kartica

    

   

Donirajte putem trajnog naloga

Primalac: UNICEF Srbija, Svetozara Markovića 58, 11000 Beograd 
Svrha uplate: – „915 - Klub prijatelja UNICEF-a“
Broj računa u Banci Intesa – 160-666-18

*Ukoliko želite da nam se priključite i podržite nas doniranjem putem uplatnica molimo Vas da nas kontaktirate telefonom na 011/3602-125

 

Transparentnost

UNICEF ima redovnu internu i eksternu reviziju, a svi izveštaji se mogu pronaći na globalnom sajtu UNICEF-a: https://open.unicef.org/

Članovi Kluba prijatelja o nama

Pogledajte šta kažu naši redovni donatori o tome koliko njima znači članstvo u Klubu prijatelja UNICEF-a i zašto su istrajni u svojoj nameri da utiču na bolju budućnost dece.

Link ka videu
UNICEF Srbija
Link ka videu
UNICEF Srbija
Link ka videu
UNICEF Srbija

„Uradite nešto dobro tu gde ste; ti komadići dobrote preplavljuju svet kada se sastave.”

Dezmond Tutu