Orion Telekom, donacijom od 5,4 miliona dinara za nabavku respiratora, odgovorio na poziv UNICEF-a

14 Maj 2020
distribucija opreme
UNICEF/UNI319123/García Díaz

Beograd, 14. maj 2020 - Kompanija Orion telekom, jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija na tržištu Srbije, donirala je 5,4 miliona dinara za nabavku 30 koncentratora kiseonika za bolnice u Srbiji i tako pružila podršku naporima Vlade Republike Srbije u rešavanju jednog od najvećih izazova današnjice.

Kompanija Orion telekom ovom donacijom, u saradnji sa UNICEF Srbija, učestvuje u nabavci neophodne medicinske opreme, koja će unaprediti i ojačati zdravstveni sistem Srbije za trenutne i buduće izazove.

„Na ovaj način pružili smo podršku zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima u Srbiji, kada je to bilo najpotrebnije. Verujemo da je u  trenucima krize najvažnije da budemo deo odgovornog i solidarnog društva i da kao takvi doprinesemo zajedničkom cilju. Hvala UNICEF-u što nam je omogućio da budemo deo ove velike humanitarne akcije. Ponosni smo na svoje zaposlene, saradnike i korisnike koji su nas doveli do toga da budemo dovoljno jaki da možemo pružiti pomoć u ovim teškim trenucima. Budimo savesni, bezbedni i zdravi“, izjavio je Slobodan Đinović, generalni direktor Orion telekoma.

„Veoma cenimo odziv privatnog sektora na apel UNICEF-a za borbu protiv COVID-19 i njihov doprinos za nabavku medicinske opreme koja je neophodna u vreme pandemije COVID-19. Ovakva mobilizacija sredstava za UNICEF je od ključnog značaja i za redovne programe za decu kao i u vanrednim situacijama“, istakla je direktorka UNICEF-a u Srbij Ređina De Dominićis. 

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283
Kontakt za donacije

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.