Orion Telekom i UNICEF dostavili 30 kiseoničkih respiratora Kliničkom centru Srbije

29 Septembar 2020
Orion Telekom i UNICEF dostavili 30 kiseoničkih respiratora Kliničkom centru Srbije
UNICEF Srbija/2020/Vaš

Beograd, 29. septembar – UNICEF je danas dostavio 30 kiseoničkih koncentratora Kliničkom centru Srbije, koji su nabavljeni zahvaljujući donaciji kompanije Orion telekom. Odeljenje za plućne bolesti i Odeljenje za infektivne bolesti dobili su po 15 kiseoničkih koncentratora, koji su obezbeđeni iz ove donacije vredne 5,4 miliona dinara.

Na ovaj način pružili smo podršku zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima u Srbiji, kada je to bilo najpotrebnije. Verujemo da je u  trenucima krize najvažnije da budemo deo odgovornog i solidarnog društva i da kao takvi doprinesemo zajedničkom cilju. Hvala UNICEF-u što nam je omogućio da budemo deo ove velike humanitarne akcije. Ponosni smo na svoje zaposlene, saradnike i korisnike koji su nas doveli do toga da budemo dovoljno jaki da možemo pružiti pomoć u ovim teškim trenucima. Budimo savesni, bezbedni i zdravi“, izjavio je Slobodan Đinović, generalni direktor Orion telekoma.

Kao deo odgovora na virus korona i da bi terapija kiseonikom bila dostupna u brojnim zemljama, UNICEF je globalno obezbedio kontingent od više od 17.900 koncentratora kiseonika, od čega je 6000 podeljeno u 65 zemalja.

 „Veoma cenimo podršku privatnog sektora, a kompanija Orion telekom među prvima se odazvala pozivu koji je UNICEF poslao privatnom sektoru za nabavku medicinske opreme neophodne za odbranu od virus korona. UNICEF nastavlja da pruža potrebnu podršku lekarima i svim drugim zdravstvenim radnicima, jer samo zajedno možemo uspešno da prevaziđemo izazove sa kojima se danas suočavaju svi zdravstveni sistemi na svetu“, izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica Odseka za saradnju sa privatnom sektoru u UNICEF Srbija.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.