Lidl Ελλάς και UNICEF μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Οι δύο φορείς παρουσίασαν τους κοινούς στόχους και τις πρωτοβουλίες τους στο πεδίο της πρόληψης και καταπολέμησης κάθε μορφής βίας έναντι των παιδιών στη χώρα.

20 Σεπτέμβριος 2023
Ομαδική φωτογραφία από τη δημοσιογραφική εκδήλωση της UNICEF και της Lidl Ελλάς στο Ωδείο Αθηνών για την παρουσίαση του κοινού τους προγράμματος 'Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών'.
UNICEF/Greece/Maliakos

ATHENS, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Δημοσιογραφική εκδήλωση αφιερωμένη στην πολυδιάστατη συνεργασία της με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Lidl Ελλάς την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Το κοινό καλωσόρισε ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και κοινός πρεσβευτής των δύο φορέων, Αντώνης Τσαπατάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος «Μαζί στη βία κατά των παιδιών» και συγκεκριμένα οι κοινές πρωτοβουλίες της Lidl Ελλάς και της UNICEF με στόχο την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών και της έμφυλης βίας στη χώρα. Η συνεργασία των δυο φορέων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών, στηρίζοντας μεταξύ άλλων τη χαρτογράφηση δεδομένων που αφορούν τη βία κατά των παιδιών στην Eλλάδα και την ανάπτυξη πλαισίου παρακολούθησης σε εθνικό επίπεδο, καθώς και την εκπόνηση μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων για δημοσιογράφους και επαγγελματίες επικοινωνίας.

«Η βία κατά των παιδιών είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο με βαθιές επιπτώσεις που επηρεάζει εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο. Αποτελεί θεμελιώδη παραβίαση των δικαιωμάτων τους και η πρόληψη, αντιμετώπιση και εξάλειψή του είναι ευθύνη όλων μας. Η συνεργασία μας με τη Lidl Ελλάς αποτελεί καθοριστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ευελπιστούμε ότι είναι η αρχή μιας ουσιαστικής συμμαχίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στη χώρα», δήλωσε ο Δρ. Ghassan Khalil, Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η διαδικτυακή ψηφιακή εφαρμογή, Play Safe, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για το cyberbullying που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων (14+) σχετικά με την παρενόχληση και τη βία στο διαδίκτυο, εξετάζοντας θέματα όπως η συναίνεση, οι υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και τα προσωπικά όρια. Η εφαρμογή δημιοργήθηκε με τον έταιρο της UNICEF UNICEF, ΔΙΟΤΙΜΑ.

«Για τη Lidl Ελλάς η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οι αξίες που τη θωρακίζουν παραμένουν οι ισχυρότεροι κρίκοι σε μια μακριά αλυσίδα ευθύνης. Με το βλέμμα στραμμένο στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και τις ανάγκες τους, στεκόμαστε μαζί με τη UNICEF, ως συλλογικό εμπόδιο για να σταματήσουμε κάθε μορφής βία κατά των παιδιών», επεσήμανε ο Martin Brandenburger, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Τον προηγούμενο Μάιο, η Lidl Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την UNICEF με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών στη χώρα. Επισφράγιση της συνεργασίας αυτής ήταν η παράδοση επιταγής ύψους 100.000€ για τη στήριξη του προγράμματος «Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών», το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών στον τομέα της παιδικής προστασίας. Το ποσό διατέθηκε και συγκεντρώθηκε διαμέσου της πασχαλινής προωθητικής ενέργειας της εταιρείας μέσω του προγράμματος πιστότητας Lidl Plus. 

H συνεργασία της Lidl Ελλάς αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών που έχει συμφωνήσει η UNICEF με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής συνεργασίας της UNICEF V με την επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία μιας εθνικής συμμαχίας για τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως.

Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ. 

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, Instagram, Twitter και YouTube.