„Като две капки вода за всяко дете“ събра над 500 000 лева в помощ на три благотворителни каузи

Почти 85 000 дарители се включиха в инициативата на Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ

15 Февруари 2023
„Като две капки вода за всяко дете“ събра над 500 000 лева в помощ на три благотворителни каузи
NOVA/Красена Ангелова
Blocks
ДесиСлава и Елена са финалистите в благотворителния мини сезон "Като две капки вода за всяко дете"
NOVA/Красена Ангелова

15 февруари 2023, гр. София. Над 500 000 лева бяха събрани в благотворителния мини сезон на „Като две капки вода за всяко дете“, организиран съвместно от Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ България. В три поредни вечери осем дуета от популярни личности и малки таланти излязоха на сцената на любимото шоу за имитации, за да подкрепят три благотворителни каузи.

„ЗаКрила за всяко дете“, „Глас за всяко дете“ и „Най-добър старт за всяко дете“ обединиха почти 85 000 души, които станаха месечни или еднократни дарители на УНИЦЕФ. 100 000 лева от събраната сума ще бъдат изпратени за помощ на пострадалите деца и семейства от опустошителното земетресение в Турция и Сирия, където екипите на УНИЦЕФ работят денонощно, за да подкрепят засегнатите.   

„Като социално отговорна компания Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими обществени каузи. А една от най-важните е тази за подобряване качеството на живот на българските деца. Вярвам, че с нашата подкрепа като медийна компания, съпричастността на зрителите на NOVA и опита на дългогодишните ни партньори от УНИЦЕФ България ще успеем да го постигнем“, сподели главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.  

„Тези три вечери бяха невероятни – празник, на който се обединихме с надежда, солидарност и любов към всяко дете. Във времена на конфликт, опустошителни природни бедствия и несигурност е по-важно от всякога да се погрижим за всяко дете в нужда. Повече от 20 години променяме живота на най-уязвимите момичета и момчета в България. Но ние не сме сами в нашата мисия. Благодарим на всички участници, на нашия партньор – NOVA и на всички стотици хиляди зрители които отвориха сърцата си и подкрепят УНИЦЕФ. Само заедно можем да изградим по-добър и справедлив свят за всяко дете.“, благодари на финала Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.  

Зрителите на NOVA отредиха в последната вечер победата да грабнат Маги Джанаварова и Богомила Янева със страхотното си превъплъщение в образа на Уитни Хюстън. Малко след това водещите Ани Салич, Герасим Георгиев – Геро и Димитър Рачков обявиха и големите победители в „Като две капки вода за всяко дете“ – ДесиСлава и Елена Василева, които излязоха на сцената за последно като легендарната Шер.

Вълнуващият финал започна със специално изпълнение на децата от „Бон-Бон“ и Маргарита Хранова, което вдигна публиката на крака. Илиана Раева, Веско Ешкенази, Николай Дойнов и Магърдич Халваджиян оцениха високо безкомпромисния талант на малките изпълнители и техните звездни дуетни половинки. За последно изпълнение Тити Папазов и Васил Кънев заложиха на Данчо Караджов, Калин Врачански и Александър Марков превърнаха сцената в част от филма Аладин, Краси Радков и Георги Цветанов плениха сърцата на всички като Елвис Пресли, Ненчо Балабанов и Георги Димкин запяха като Веселин Маринов, Люси Дяковска и Елизабет Кирова впечатлиха с невероятна хореография като Руслана.  

Първата вечер от благотворителния сезон на „Като две капки вода за всяко дете“ бе посветена на „ЗаКрила за всяко дете“ за превенцията и закрилата на децата от насилие. В понеделник всички застанаха зад втората кауза – „Глас за всяко дете“, която ще помогне на невербалните деца в България да получат шанс да се изразяват, да общуват и да учат. На финала усилията бяха насочени към събирането на средства за инициативата „Най-добър старт за всяко дете“, чиято цел е да обърне внимание на физическото, социално-емоционалното и познавателното развитие на най-малките деца до 3 години.

Повече информация за каузите на УНИЦЕФ в благотворителния мини сезон на „Като две капки вода за всяко дете“ може да разберете на сайта на организацията.

Следващата неделя от 20:00 ч. по NOVA започва и единадесетия сезон на „Като две капки вода“. Кои ще бъдат звездните участници, които ще се включат в любимия формат тази година? Какви ще бъдат първите им превъплъщения? Кой, освен Веселин Маринов, ще седне на масата на журито? – разберете тази неделя в 20:00 ч. по NOVA!

Контакт за медии

Боряна Гидикова
Директор „Комуникации“
УНИЦЕФ в България
Тел.: +359 893 52 52 40

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.