Търговска верига ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности

Кампанията „Образование за всяко дете“ стартира на 2 декември, като клиентите на веригата ще имат възможност да направят дарение в подкрепа на каузата

01 Декември 2021
Дете с увреждане се усмихва, докато учи, подкрепено от УНИЦЕФ и Фантастико
UNICEF Bulgaria/2021

02 декември 2021 г., София – В навечерието на Международния ден на хората с увреждания ФАНТАСТИКО, заедно със своите клиенти и служители, отново застава зад каузата на УНИЦЕФ за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности.

Кампанията „Образование за всяко дете“ стартира на 2 декември 2021г. и ще продължи до 5 януари 2022г., като ще обхване всички 45 супермаркета ФАНТАСТИКО. В периода на кампанията клиентите на веригата ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев или по-голяма сума на касите при заплащане на закупените стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон. Ако някой посетител желае само да дари сума за каузата, също може да го направи на каса без да пазарува в магазина, като срещу дарената сума ще получи касов бон.

Със събраните средства УНИЦЕФ, заедно със свои партньори, ще доразвие и надгради първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната „Подкрепи ме“, чието създаване започна през 2020 г. Децата със специални образователни потребности (СОП) в системата на предучилищното и училищното образование са над 26 000. Всички те се нуждаят от персонализирано обучение, съобразено със специфичните им потребности, както и от подходяща и добре планирана подкрепа за личностното им развитие. Платформата предоставя безплатни образователни и терапевтични ресурси в подкрепа на децата, като в същото време осигурява пространство на специалистите в сътрудничество с учителите и родителите, да планират и реализират работата с всяко дете на базата на индивидуален и диференциран подход. Тя разширява възможностите на децата със СОП за допълнителна подкрепа в цялата страна, особено в условия на пандемия. Платформата е интегрирана в цялостната база с ресурси на Министерство на образованието и науката.

Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България
UNICEF Bulgaria/2021

„Щастливи сме, че за втора поредна година ФАНТАСТИКО, заедно със своите клиенти и служители, застава зад каузата на УНИЦЕФ за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности. Всяко дете има право да учи и да се развива, но много често най-уязвимите от тях са изправени пред трудни за преодоляване препятствия в реализирането на правата си.“

заяви Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.
Светослав Гаврилов, изпълнителen директор на Фантастико груп
UNICEF Bulgaria/2021

„Благодарим на УНИЦЕФ за усилията и професионалната работа при създаването и доразвиването на платформата „Подкрепи ме“. Образованието е ценност, която трябва да отстояваме с всички сили и за всяко дете. Щастливи сме, че отново обединяваме усилия за тази кауза. Вярваме, че нашите кленти също ще я подкрепят, за което сме признателни.“

заяви от името на ФАНТАСТИКО изпълнителният директор на компанията Светослав Гаврилов.

За Търговска верига ФАНТАСТИКО 
Търговска верига ФАНТАСТИКО е българска семейна компания, основана през 1991 г. Компанията управлява 45 супермаркета и е работодател на над 3000 служители.  Благодарение на модерната си визия, качеството на стоки и услуги, богатия асортимент и доброто обслужване, веригата е сред водещите компании за продажба на бързооборотни стоки. Компанията е силно ангажирана с различни социални каузи в областта на образованието, здравеопазването, културата, уязвими деца и възрастни.

Контакт за медии

Борислав Стоичков
Специалист „Комуникация Партньорства“
УНИЦЕФ България
Тел.: (+359) 887 303 175

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.