UPSHIFT radionica stiže u Niš

Pozivamo sve mlade iz Nišavskog okruga da se prijave!

24 Februar 2020
UPSHIFT u Nišu
UNICEF Srbija/2020

Beograd, 24. februar 2020 - Otvoren je treći po redu UPSHIFT konkurs koji se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ i omogućuje mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

Mladi će moći da realizuju svoje ideje kroz interaktivne radionice, mentorski program i finansijsku podršku do 2000 evra.

Konkurs je otvoren za sve mlade uzrasta od 13 do 19 godina koji žive na teritoriji Nišavskog okruga (grad Niš i opštine Aleksinac, Doljevac, Merošina, Ražanj, Gadžin Han i Svrljig kao i gradske opštine Medijana, Pantelej, Crveni krst, Palilula i Niška Banja).

Prijave su otvorene do 20. marta 2020. godine!

Prijavite se putem ovog linka ako:

  • vidite na koji način dijalog između raznih društvenih grupa može da se poboljša, i kako tolerancija i poštovanje različitosti mogu da utiču na veću solidarnost u društvu
  • mislite da kritičko razmišljanje i razvoj drugih veština kod mladih kao,i uključivanje u društveno-korisne inicijative doprinosi samostalnosti i zapošljivosti
  • primećujete da uloga mladih može da bude zastupljenija kad govorimo o održivom razvoju, zaštiti životne sredine i klimatskim promenama
  • imate bilo koju drugu ideju za ukupno jačanje kapaciteta mladih, unapređenje dijaloga i delovanja za opšte dobro
  • smatrate da je važno da madi razvijaju svoju informatičku pismenost i mediji izveštavaju više o promociji solidarnosti, empatiji, poštovanju različitosti i sl.
  • ste radi da se aktivirate u programima ravnopravnosti devojaka i momaka
  • verujete da je važno povezivati i razmenjivati ideje mladih iz različitih društvenih grupa te rad na zajedničkom kreiranju kulturnih i umetničkih sadržaja koji promovišu društvenu slogu

Ovo su samo neki od primera, a vi budite radoznali i obratite pažnju na probleme sa kojima se i sami suočavate - dokle god rešenje može da unapredi društvene odnose, solidarnost i jednakost, kao i veće učešće mladih u društvu.

 

Kako mogu da se prijavim?

Osmislite ideju za unapređenje okruženja, okupite tim koji broji 3-5 članova i prijavite se preko ovog linka do 20. marta 2020. godine!

Ohrabrujemo mlade, koji nisu imali prilike da učestvuju u ovakvim aktivnostima, da se prijave i obezbedićemo uslove za to.

Ukoliko imate pitanja, možete se obratiti Razlivalištu (sara.cortan@razlivaliste.org) ili UNICEF-ovom Programu za mlade (aandjelic@unicef.org). 

 

Kako izgleda UPSHIFT program?

Za 10 timova iz Nišavskog okruga sa najboljim idejama organizujemo trodnevnu radionicu u Nišu u periodu od 10. do 12. aprila 2020. godine.

Timovi će raditi sa mentorima, sticati nove veštine i znanja da dođu do željenog rešenja! U pauzama se družimo i razmenjujemo ideje.

Troškovi prevoza i obroka su obezbeđeni za sve učesnike.

Pet najposvećenijih timova sa najoriginalnijim rešenjima dobiće finansijsku podršku i do 2000 evra da sprovedu svoju ideju u delo! Ovi timovi nastavljaju da rade na rešenju sa svojim mentorima naredna tri meseca.

Svaki put se program odvija u različitim okruzima kako bismo pokrili celu zemlju. Za još informacija poseti ovaj link.

Prijavi se na UPSHIFT 3!

 

O UPSHIFT-u:

UPSHIFT program se dugoročno sprovodi širom sveta i podstiče mlade da rešavaju probleme u svom okruženju, poboljšaju život u zajednici i preuzimu stvari u svoje ruke.

Ako razumeš engleski i želiš da saznaš više o globalnom programu, poseti ovaj link.

 

DIJALOG ZA BUDUĆNOST:

UPSHIFT se realizuje u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji vode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF). U Srbiji program UPSHIFT sprovodi partnerska organizacija Razlivalište.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.