Upoznajte nove članove i članice Omladinskog odbora UNICEF-a u Srbiji!

23 Maj 2023
omladinski odbor novi
UNICEF Srbija/2023

Omladinski odbor za 2023-2024. čini dvadesetoro mladih iz različitih delova Srbije zajedno sa tri mentorke koje su bivše članice odbora, Milicom Sušić, Elenom Peruničić i Ninom Glišić. Mladi aktivisti i aktivistkinje će u naredne dve godine predstavljati UNICEF i zalagaće se za decu i mlade na različitim nacionalnim i internacionalnim događajima, promovisaće njegove vrednosti i ciljeve i pomoći u kreiranju relevantnih programa i politika za mlade.

U prethodnim sazivima, Omladinski odbor UNICEFa učestvova je na različitim dijalozima za mlade na nacionalnom i globalnom nivou, kampanjama o podizanju svesti o izabraninm temama i misiji UNICEF-a, omladinskim konsultacijama, promovisanju platforme U- Report i Volonteri na mreži. Davali su preporuke za organizovanje obuka za svoje vršnjake kako bi sekli nova znanja I veštine za pronalaženje i implementiranje inovativnih rešenja za bolji položaj I veću uključenost svih mladih u društvu.

Nije bilo nimalo lako zatvoriti životno poglavlje u kome sam imala ulogu članice prethodnog mandata Omladinskog odbora. Poslednje stranice tog poglavlja ispisala sam sa zahvalnošću na svim stečenim veštinama i apsoluno uverena da je sve moguće, a da je za nemoguće potrebno samo malo vremena.”-Milica Sušić

Ovi mladi lideri imaju prethodno iskustvo u omladinskom aktivizmu i volontiranju u svojim zajednicama, kao i motivaciju da nastave time da se bave i budu pokretači promena. Kroz učešće u Omladinskom odboru će moći da unaprede svoje veštine poput javnog zagovaranja, komunikacije i timskog rada. Prioritetne oblasti iz kojih će proširiti znanja i kojima će se baviti su mentalno zdravlje, klimatske promene i zagađenje vazduha, aktivno učešće u društvu, razvijanje veština i neformalno obrazovanje.

Poziv za novu podelu u kojoj sam dobila ulogu mentorke novog saziva Omladinskog odbora, bio je neočekivan, a logičan nastavak. Verujem da će i ovaj saziv slaviti različitosti, da ćemo bez obzira na uloge učiti jedni od drugih, zajedno izlaziti iz svojih zona komfora i pokrenuti druge mlade ljude koji još ne znaju šta zapravo mogu.”- Milica Sušić

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.