UNICEF osvojio dva priznanja za onlajn ostvarenja po izboru časopisa PC Press

05 Februar 2021
UNICEF osvojio dva priznanja za onlajn ostvarenja po izboru časopisa PC Press
PC Press

Beograd, 5. februar 2021 – U okviru izbora Top 50 – najbolja onlajn ostvarenja, koji je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji, koji već 24 godine organizuje PC Press, UNICEF je osvojio dva priznanja. Sajt Digitalni vodič „Deca i internet – pametno od početka“ osvojio je priznanje za najbolje onlajn ostvarenje u kategoriji Obrazovanje i kultura, dok je Halo Beba vebsajt osvojio priznaje u okviru kategorije Dom i zabava.

Halo Beba vebsajt je interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj malog deteta sa nizom sadržaja i novim iskustvom učenja za roditelje. Kroz Halo Beba sajt roditelji su dobili ažurirani sadržaj koji se odnosi na praćenje rasta i razvoja deteta u ranom uzrastu, dojenje, ishranu, imunizaciju, planiranje lekarskih pregleda, ideje za podsticanje razvoja kroz igru, razgovor, čitanje sa decom, odgovore na roditeljske zabrinutosti i mnogo drugih tema. Informacije i saveti su zasnovani na najnovijim svetskim saznanjima o razvoju deteta, a stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje su ih prilagodili za mame i tate u Srbiji. Sajt je razvio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd uz podršku partnerstva između UNICEF-a u Srbiji i kompanije Nordeus.

Sajt Digitalni vodič nastao je u okviru projekta „Bezbedan internet za celu porodicu“ koji su pokrenuli UNICEF i Telenor, a sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Užički centar za prava deteta. Vodič je namenjen roditeljima i starateljima, vaspitačima i učiteljima dece uzrasta četiri do osam godina, i i svima koji učestvuju u obrazovanju i vaspitanju dece, kao i deci sa ciljem da se informišu o načinima na koje mogu da doprinesu bezbednom i konstruktivnom korišćenju digitalnih uređaja i interneta kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Vodič objašnjava kako pametno i bezbedno koristiti digitalne tehnologije. Digitalni vodič za bezbednost dece na internetu se koristi u školama i predškolskim ustanovama, kao i udruženjima roditelja i vaspitača širom Srbije.

„Zahvaljujemo na izuzetnim priznanjima koja smo dobili za web site Halo Beba i za sajt Digitalni vodič. To je veliki podsticaj za naš rad na širenju partnerstava koja omogućavaju osnaživanje svih sistemskih rešenja koja pružaju efikasnije, pouzdanije usluge i informacije u realnom vremenu, u korist dece i porodica. Posebno nam je drago što su ova priznanja namenjena saradnji koja obuhvata javni i privatni sektor i uključuje stvaranje tehnoloških rešenja koja su pouzdana, inkluzivna i održiva. Zahvaljujemo Nordeusu i Telenoru, našim strateškim korporativnim partnerima, bez čije finansijske podrške i stručnog znanja ova rešenja ne bi bila moguća,” izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica odseka za saradnju sa privatnim sektorom  UNICEF-a u Srbija.

Članovi žirija ovogodišnjeg izbora su bili Anđelka Ducić, CEO Symbiotica, Istok Pavlović, internet marketing ekspert, Sanja Lalević, Facebook Lead za Srbiju u okviru Httpool‑a i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj.

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.