"Tvoja tačka gledišta"

Radionica o angažovanju mladih kroz mobilno novinarstvo

08 Mart 2019
Mobilno novinarstvo
Pexels

ZAŠTO  

Mladima je potrebno više prilika da učestvuju u društvu, pa i na digitalan način, i da podele svoje mišljenje o pitanjima koja ih se tiču. UNICEF Srbija organizuje radionicu o korišćenju mobilnog novinarstva kako bismo podstakli mlade da podele svoje stavove i mišljenja o ciljevima održivog razvoja i o zajednici.  

 

KADA i GDE

U Beogradu, 30. marta 2019. godine. Tačna lokacija će biti naknadno objavljena.

 

ŠTA ĆEMO RADITI  

Specijalni gost koji će da vodi radionicu je mladi novinar i aktivista Jusuf Omar, pokretač inicijative Hashtag Our Stories koji je radio za CNN i koji je primio nagradu Fondacije Tomson za mobilno novinarstvo!

  • Mladi će biti upoznati sa ciljevima održivog razvoja i osnovnim principima Konvencije o pravima deteta  
  • Radionica će se zasnivati na upotrebi inovativnih metoda, kao što je korišćenje pametnih telefona za stvaranje slika, audio i video snimaka  
  • Mladi će biti osposobljeni da iznesu svoje mišljenje o potrebama zajednice i ohrabreni da sa vršnjacima dalje razgovaraju o temama koje ih se tiču  
  • Mišljenje mladih će biti usvojeno kao izvor informacija za Dobrovoljni nacionalni izveštaj za Srbiju o napretku ka ciljevima održivog razvoja, što je jedinstvena prilika da se u prvi plan stave pitanja koja se tiču dece, adolescenata i mladih.  

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI 

Da bi mišljenja mladih bila uzeta u obzir u konsultativnom procesu Dobrovoljnog nacionalnog izveštaja i da bi se pojačao njihov glas o postizanju ciljeva održivog razvoja u Srbiji, UNICEF poziva da se na radionicu prijave mladi koji:  

- imaju 15-24 godine  

- aktivno učestvuju u društvu i interesuje ih uloga mladih u društvu 

- dolaze iz različitih opština u Srbiji  

- vladaju osnovnim znanjem engleskog jezika.  

UNICEF se zalaže za raznolikost i inkluziju, a učešće mladih treba da doprinese da se stiče samopouzdanje i stvaraju jednake mogućnosti. Zato se mladi iz osetljivih grupa ohrabruju da se prijave.  

 

KAKO SE PRIJAVITI  

Pošalji video snimak do 20 sekundi o tome zašto želiš da učestvuješ u radionici ili kako vidiš ulogu mladih u zajednici i popuni prijavu ovde. Snimak može da bude o tebi, o tvom odeljenju ili drugarima, možeš da ispričaš kakve društvene inicijative te inspirišu, šta ti se u tvojoj okolini dopada, a šta treba da bude drugačije… Tema je slobodna, a nas zanima da vidimo tvoju tačku gledišta!

Rok za prijavljivanje je otvoren dok se ne popune mesta i zato sve zainteresovane pozivamo da se prijave što pre!

Rane prijave se ohrabruju i imaće prednost pri odabiru učesnika.

UNICEF će pokriti troškove učešća, prevoz za sve učesnike van Beograda, i osveženje tokom radionice.  

U slučaju bilo kakvih pitanja obratite se Aleksandri Anđelić na aandjelic@unicef.org.  

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.