UNICEF Inovacioni fond finansira startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

Finansiranje u vrednosti do 100.000 američkih dolara

08 Jul 2020
Finansiranje u vrednosti do 100.000 američkih dolara
UNICEF

Njujork, Beograd, 02.  jul 2020 -  UNICEF Inovacioni fond poziva startap kompanije za  da se prijave na konkurs za finansiranja razvijanja softverskih rešenja zasnovanih na blokčejn tehnologiji u iznosu do 100.000 američkih dolara. Deo sredstava moguće je dobiti u kriptovaluti (bitcoin ili ether). UNICEF ova sredstva obezbeđuje bez uzimanja vlasničkog udela u kompanijama, a takođe obezbeđuje i mentorstvo.  

Pravo da se prijave imaju startap kompanije koje poseduju funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda, i koje  su registrovane u Srbiji i u zemljama u regionu Zapadnog Balkana u kojima se realizuju programi UNICEF-a. Startapi iz Srbije mogu dobiti dodatne informacije na srpskom jeziku,  jer je UNICEF u Srbiji obezbedio podršku domaćim kompanijama tokom trajanja konkursa.

Prednost pri izboru imaće startap kompanije koje se bave obradom podataka, finansijskim rešenjima, povezivanjem i osnaživanjem lokalnih zajednica. Finansiranje, međutim, nije ograničeno samo na ove oblasti – u obzir će se uzmati i kompanije koje koriste tehnologiju distribuiranog registra (distributed ledger - DLI) na nove i inovativne  načine koji su široko i globalno primenljivi.

Zainteresovane kompanije  mogu da se prijave do 27. jula 2020. godine na sajtu UNICEF Inovacionog fonda (https://form.jotform.com/200516171202135)

Prijavljivanje se sastoji iz nekoliko koraka i moguće je isključivo na engleskom jeziku.  Kompletne informacije o procesu i uslovima prijavljivanja mogu se naći na veb sajtu UNICEF-a u Srbiji: na srpskom https://www.unicef.org/serbia/inovacioni-fond-konkurs-blockchain i na engleskom jeziku  https://www.unicef.org/serbia/en/innovation-fund-open-call-blockchain

Kompanije koje uđu u uži izbor biće kontaktirane sa zahtevom da dostave detaljniju ponudu.

Detaljnije o konkursu govoriće se i na vebinaru koji UNICEF organizuje 9. jula 2020.  u 15 časova. Zainteresovani timovi mogu da se prijave ovde

Za sve dodatne informacije, molimo da kontaktirate: Vladimir Trkulja, UNICEF u Srbiji, e-mail: vtrkulja@unicef.org

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.