Hor Kolibri i specijalni gosti Stefan Milenković i Nemanja Radulović prvi put zajedno na sceni za decu Srbije

30. godišnjica od usvajanja Konvencije o pravima deteta

18 oktobar 2019
Koncert
UNICEF Srbija/2019

Beograd, 18. oktobar 2019 – Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, u sredu 13. novembra 2019. godine u 20 časova, u Sava Centru, UNICEF u Srbiji, uz podršku Grada Beograda,  organizuje dobrotvorni koncert na kojem će se prvi put zajedno na bini naći hor Kolibri, Nemanja Radulović i Stefan Milenković. 

30 godina nakon usvajanja Konvencije o pravima deteta, dečija prava se nisu promenila, jer ona nemaju rok trajanja.

Ali novi globalni izazovi, kao što su ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije, potpuno menjaju detinjstva. Deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava. 

Moramo stoga da se obavežemo na konkretno delovanje da bismo zaštitili i obezbedili da svako dete, danas i ubuduće, ima jednake šanse u životu.

Jedan od načina da se to postigne je ulaganje u obrazovanje u ranom uzrastu. Vrtići su mesto gde se deci  pruža podrška, gde  mogu da uče da razmišljaju kreativno i sarađuju jedni sa drugima, gde imaju slobodu da budu maštoviti i da uvežbavaju svoje veštine. 

Sva sredstva od prodaje karata za koncert biće usmerena za podršku unapređenju programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srbiji.

Pozivamo građane da kupe karte i na taj način pomognu da se predškolske ustanove u Srbiji opreme didaktičkim materijalima i savremenom opremom. Cene ulaznica se kreću od 1000 do 3900 dinara.

Karte su u prodaji na blagajni Sava Centra i na sajtu Tickets.rs

 

Zlatni prijatelj koncerta

VIp

 

Srebrni prijatelj koncerta

NIS

Kontakti za medije.

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.