Водич за родители - Здравје, раст и развој на детето (0 - 3 години)

Водичот за родители е опсежен водич за здравје, раст и развој на детето (0 - 3 години), приспособен на потребите на родителите.

A typography based illustration containing the title of the publication and icons of children
UNICEF/2016

Главни црти

Одобрен од Министерството за здравство, Здружението на педијатри, Асоцијацијата на неонатолози, Здравствениот дом Скопје и Здружението на сестри и акушерки, овој водич за родители е опсежен водич за здравје, раст и развој на детето (0 - 3 години), приспособен на потребите на родителите. 

Тој обезбедува едноставни, информации базирани на докази за важни асекти од детското здравје, раст и развој, вклучувајќи соодветна исхрана и доење, имунизациски календар, табела за висина и тежина по возраст, орална хигиена, безбедност на децата, развојни фази, како и стимулација на когнитивните, социјалните и емотивните вештини. 

Водичот е подготвен со поддршка на УНИЦЕФ.

A typography based illustration containing the title of the publication and icons of children
Автор
Здружение на сестри и акушерки
Датум на публикација
Јазици
Македонски, Албански
ИСБН
978-9989-696-05-3

Документи достапни за преземање