فرصت سرمایهگذاری یونیسف و گیگا (Giga)
فراخوان صندوق نوآوری یونیسف و گیگا برای راهکارهای نرمافزاری مبتنی بر بلاکچین برای ظرفیت سازی و توانمند سازی جوامع محلی

صندوق نوآوری یونیسف، با همکاری گیگا، به دنبال سرمایهگذاری بدون سهم سرمایه تا سقف ۱۰۰ هزار دلار (در معادل رمز ارز) برای تامین مالی و حمایت فنی (در مرحله کشت ایده) برای شرکت های نوپای فناورانه انتفاعی است که پتانسیل کمک به بشریت را دارند.
متقاضیان سرمایه را به صورت رمز ارز (بیت کوین یا اتر) از «صندوق رمزارز یونیسف» که بهتازگی ایجاد شده است، دریافت می کنند. با توجه به وضیعت کنونی اقلیم جهان و تمایل چشمگیر به سمت دنیای دیجیتال به دلیل شیوع بیماری کرونا، راهکارهای متن بازی که نیازهای حیاتی جوامع را درنظر بگیرند، بیش از پیش مهم هستند.
چنانچه شرکت نوپای شما در یکی از کشورهایی که یونیسف در آنها برنامه کشوری دارد ثبت شده است، و نمونه اولیه بلاکچین یا زنجیره بلوکی متن باز فعالی دارید (یا مایل هستید که آن را به متن باز تبدیل کنید) که نتایج نوید بخشی را به همراه خواهد داشت، میتوانید در این فراخوان شرکت کنید.
برای شرکت در این فراخوان:
- معیارهای واجد شرایط بودن را بررسی نمایید.
- سند درخواست درباره ابراز علاقمندی را به طور کامل مطالعه کنید.
- با ثبت درخواست، علاقمندی خود را ابراز کنید.
برای ثبت درخواست اینجا کلیک کنید
* شرکتهای نوپای تأسیس شده توسط بانوان تشویق به ثبت نام میشوند.
** این کوهورت یا دسته از سرمایه گذاری شامل سرمایهگذاری رمز ارزی (تا سقف معادل ۱۰۰ هزار دلار) است. اگر تازه با رمزارزها آشنا شده اید و علاقه به ثبت نام دارید، صندوق رمزارز یونیسف از کسب و کارهای نوپا به صورت قدم به قدم برای ایجاد کیف پول حمایت می کند. به تیم ما به آدرسventurefund@unicef.org یک ایمیل با عنوان:
[Company Name]: Setting up a crypto wallet ارسال نمایید.
*** اگر از قوانین ملی کشور خود در مورد مجوز نگهداری رمزارزها اطمینان ندارید، مطمئن شوید که در فرم ثبت نام به این مورد را اشاره شده است.
مهلت ثبت نام و ثبت درخواست 17 اسفند 1400 (8 مارچ 2022) است.
چالش
همه گیری کووید- 19، با ایجاد مشکلات اقتصادی، زندگی کودکان را از وجوه مختلف تحت تأثیر مضاعف قرار داده است. در حالی که برخی افراد شاهد ادامه مسیر زندگی به شیوه آنلاین بودند، بسیاری از افرادی که به خدمات دیجیتال آموزش، بهداشت، حمایت اجتماعی و خدمات مالی دسترسی نداشتند، به طور فزاینده ای از امکان پیشرفت محروم شدند.
هدف صندوق نوآوری یونیسف، بررسی فناوری هایی مانند بلاکچین است که پتانسیل اثرگذاری روی کودکان و جوانان را در سرتاسر دنیا دارند. در بررسی اولیه ما از فناوری بلاکچین، موارد استفاده ای که بر آنها تمرکز داشتیم گسترده بود، این به ما کمک کرد تا بهتر با موارد استفاده گوناگون آشنا شویم و درک بهتری از اینکه این فناوری کجا می تواند برای یونیسف کاربردی باشد، بدست آوریم. این یافته ها، ما را برآن داشت تا پیشفرض اصلی خود نسبت به مواردی که معتقدیم این فناوری می تواند برای یونیسف کاربردی باشد را بازتعریف کنیم.
راهکارهای مبتنی بر بلاکچین به ما اجازه می دهند تا نحوه حل مشکلات را بازتعریف کنیم، این فناوری موجب 1) شفافیت و کارایی بیشتر سیستم ها می شود، 2) به اشتراک گذاری بهتر و هماهنگ داده ها بین گروه های مختلف کمک می کند و 3) همچنین موجب تسهیل مشارکت جوامع محلی در مراحل تصمیم گیری می گردد که با بکارگیری فناوری ها و سیستم های سنتی چالش برانگیزتر است. رویکرد دستیابی به این مهم بررسی و ایجاد پروتوتایپ با کمک ذینفعان داخلی و خارجی است.
رویکرد پرتفوی نوآوری یونیسف تلاش هایش را بر چالش برانگیزترین مشکلات متمرکز می کند. یونیسف سعی می کند مشکلات کودکان و جوانان را با کمک خودشان یا برایشان از طریق 9 پورتفوی موضوعی حل کند. از طریق این فراخوان برای دریافت طرح های پیشنهادی، ما به دنبال راهکارهای بلاکچین هستیم که بتوانند مشکلات را در پورتفوی موضوعی مختلف شامل جوانان، تغییر اقلیم، یادگیری و انسان دوستانه کاهش دهند. این حوزه ها در بین دیگر موضوعات، راهکارهایی را که پاسخگویی در زمینه ارائه خدمات و سیاست ها را بهبود می بخشند، جوانان را توانمند ساخته و با آنها فعالانه به مشارکت می پردازند، بهبود برابری در دسترسی و اتصال به جهان دیجیتال، و بهبود و رشد جریان های تامین مالی را در اولویت قرار می دهند.
ما به دنبال چه هستیم؟
درحال حاضر ما به دنبال سرمایهگذاری در شرکتهایی که راهکارهای نرمافزاری مبتنی بر بلاکچین با استفاده از رمز ارزها، قراردادهای هوشمند و انواع توکن ها توسعه می دهند و همچنین سرمایهگذاری در ابتکارات یادگیری و آموزشی برای ایجاد ظرفیت هستیم. در زیر مثالهایی از زمینههای مورد نظر آورده شده، که البته محدود به این موارد نیست:
حوزه اول: بهبود پاسخگویی و شفافیت خدمات و پرداخت ها
فناوری های بلاکچین می توانند سیستم های کارا و شفاف برای تبدیل ارزش، مسیریابی زنجیره تامین و تبادل کالاها ایجاد کنند.
ما به دنبال راهکارهایی هستیم که:
- افراد، سازمان ها و سایر نهادها را در استفاده، کسب و نگهداری ارزهای دیجیتال توانمند سازد.
- زنجیره تامین و جریان های ارزش را مسیریابی کند، به خصوص، ما به دنبال راهکارهایی هستیم که به حوزه هایی مانند اتصال پذیری، الکتریسیته، اقلیم و سایر زیرساخت های پایه ای مرتبط باشند.
- فعال سازی خدمات/چارچوب ها/رابط های برنامهنویسی نرمافزار اوراکل بلاکچین برای اندازه گیری عملکرد تامین کننده (به خصوص مرتبط با اندازه گیری سرعت اتصال یا انرژی)
- خودکارسازی پرداخت ها و مدیریت قراردادها بر اساس عملکرد تامین کننده
- فراهم نمودن خدمات مسیرهای ورود و خروج برای تبدیل روان ارزهای سنتی به ارزهای دیجیتال و بالعکس (ترجیحا به صورت جهانی)
- مدیریت و تبادل دارایی ها و کالاها به شکل غیرمتمرکز که به جوامع محلی کمک می کند.
حوزه دوم: مدل های تامین مالی و تشویقی جدید
با تعامل با اجتماع به شیوه های نوین، ما می توانیم مدل های پایدار برای ایجاد ارزش، حمایت بلند مدت از توسعه و ارائه خدمات بسازیم. برای مثال، مشوق هایی که می توانند برای ترغیب جوامع محلی برای جمع آوری و به اشتراک گذاردن داده ها که می توانند برای تصمیم گیری و توزیع منابع مورد استفاده قرار گیرند، مفید باشند.
ما به دنبال راهکارهایی هستیم که:
- از ارزهای دیجیتال برای افزایش سرمایه گذاری ها (برای مثال اثبات سهام، جذب سرمایه جمعی)
- در نظر گرفتن مشوق ها برای تشویق ایجاد ارزش (برای مثال جمع سپاری و نشان ها)
- ایجاد اقتصادها و بازارهای جدید (برای مثال توکن ها)
حوزه سوم: توانمند سازی جوانان برای تعامل فعال با این سیستم های جدید
یونیسف از ایجاد نرم افزارهای متن باز برای توانمندسازی جوامع محلی با استفاده از ابزارهای نوین حمایت می کند. ما به دنبال راهکارهایی هستیم که جوامع محلی را برای تعامل با سیستم ها از طریق ابزارهای نوین توانمند می سازد مانند آنهایی که:
- توانمندسازی جوامع محلی برای دسترسی به خدمات مالی (پرداخت های دیجیتال، بانکداری)
- تجربه های بهتری را برای دانش آموزان و معلمان فراهم کنند (آموزش رمزارزی به کودکان، ایجاد توکن های غیر مثلی توسط دانش آموزان، بازی وارسازی و یادگیری)
- بررسی روش های جدید تصمیم گیری و مشارکت در زیست بوم های مختلف (سازمان های مستقل غیرمتمرکز، ذخیره سازی غیرمتمرکز، توزیع اتصال، انرژی یا سایر منابع به جوامع محلی)
تامین مالی ما صرفا به موارد بالا محدود نیست. ما به دنبال شرکت هایی هستیم که از فناوری دفتر کل غیرمتمرکز به روش های جدید و پیشرو استفاده می کنند که مقیاس پذیر هستند و کاربرد جهانی دارند.
اگر حائز شرایط صندوق نوآوری یونیسف هستید، در انتظار دریافت درخواست شما هستیم.
پیش زمینه
صندوق نوآوری یونیسف به طور خاص طراحی شده است تا از فناوری های متن باز مرحله اولیه که می توانند به کودکان منفعت برسانند، حمایت کند. انگیزه اصلی صندوق نوآوری شناسایی «خوشه ها» یا پرتفوهای ابتکارات حوزه فناوری های نوظهور است تا یونیسف بتواند هم به بازارها شکل دهد و هم فناوری ها را در جهت منفعت کودکان هدایت کند.ما در راهکارهایی در خوشه های صنعتی 100 میلیارد دلاری در فضای فناوری های پیشرو مانند بلاکچین، واقعیت مجازی و افزوده، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی سرمایه گذاری می کنیم.
صندوق نوآوری به طور خاص به دنبال راهکارهایی است که:
- برطرف کردن چالش ها را برای تسریع دستیابی به نتایج برای کودکان
- بهینه سازی محیط های با منابع کم (مانند سطح اتصال و دسترسی موبایل پایین)
- تمرکز بر روی کاهش به جای گسترش نابرابری ها
- توانمند در ارائه به زبان هایی مختلف به خصوص زبان های غیررایج
صندوق رمزارز یونیسف یک صندوق مشترک بیتکوین و ایتر است که بخشی از صندوق نوآوری یونیسف محسوب شده با این تفاوت که سرمایه گذاری هایی که از طریق صندوق رمزارز یونیسف انجام می شوند، به رمزارز صورت می گیرند. با به اشتراک گذاردن مدارک انتقال های رمزارزی به صورت عمومی، صندوق رمزارز به دنبال ایجاد فرصت دیده شدن برای اعطا کننده سرمایه و عموم با اضافه نمودن لایه حسابداری شفافانه فرآینده های اعطا منابع و سرمایه گذاری است. صندوق رمزارز یک صندوق نمونه اولیه برای یونیسف است که به بررسی استفاده از ارزهای دیجیتال و نحوه عملکرد در آینده ای است که تامین مالی به صورت دیجیتال صورت می گیرد.
گیگا یک ابتکار مشترک است که توسط یونیسف و اتحادیه بین المللی مخابرات است که در سپتامبر سال 2019 برای اتصال همه مدارس و جوانان به اطلاعات، فرصت ها و انتخاب ها شکل گرفت. این ابتکار از مدارس به عنوان نقطه تلاقی برای جوامع اطراف استفاده می کند. اگر مدارس را متصل کنید، شما می توانید کسب و کارها و خدمات محلی را نیز متصل نمایید. به طور خاص، ابتکار گیگا، از فناوری های جدید مانند علوم داده، هوش مصنوعی و بلاکچین برای بهبود کارایی و ایجاد سیستمی شفاف برای متصل نمودن مدارس به اینترنت استفاده می کند.
برای آشنایی با یکی از راهکارهای حوزه بلاکچین که از ایران در یکی از فراخوان های پیشین صندوق نوآوری یونیسف شرکت کردند و موفق به دریافت سرمایه شدند، اینجا کلیک کنید.
برای مطالعه این فراخوان به زبان انگلیسی اینجا کلیک کنید.
برای شرکت در وبینار آشنایی با شرایط شرکت در این فراخوان اینجا کلیک کنید. تاریخ برگزاری وبینار 19 بهمن 1400 (ساعت 5:30 دقیقه بعد از ظهر به وقت تهران) معادل 8 فوریه 2022 (ساعت 9 صبح به وقت شرقی آمریکا و کانادا) است.
تماس با ما
درباره یونیسف
یونیسف تنها نهاد سازمان ملل متحد برای بهبود زندگی و رفاه کودکان در سراسر جهان است. با همراهی و همکاری با طیف وسیعی از شرکای کاری، یونیسف در 190 کشور و نقطه از جهان برای کودکان فعالیت دارد تا به تعهداتش برای همه کودکان، به ویژه آسیب پذیرترین آنها، جامه عمل بپوشاند.
برای اطلاعات بیشتر درباره فعالیت های یونیسف از وب سایت www.unicef.org دیدن فرمایید.