درباره یونیسف
یونیسف در190 کشور و منطقه از جهان برای رشد، بقا و کامیابی کودکان حضور دارد. بیش از 70 سال است که یونیسف برای بهبود زندگی کودکان و خانوادههایشان تلاش میکند.

- قابل دسترس در:
- فارسي، فارسي
- English
یونیسف باور دارد:
برای داشتن جهانی بهتر؛ همه کودکان نیاز دارند که رشد کنند، سالم باشند و استعدادهایشان را شکوفا نمایند.
یونیسف در یک نگاه
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در اولین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ 20 آذر 1325 برای کمک به کودکان آسیب دیده از جنگ جهانی دوم و تامین غذا، دارو و لباس آنها تاسیس شد. امروزه یونیسف بزرگترین نهاد بینالمللی در حوزه کودکان است و در بیش از 190 کشور جهان در زمینه بهداشت و تغذیه، آموزش، مراقبت از کودکان و دسترسی به فرصتهای برابر برای کودکان فعالیت میکند. یونیسف با طیف وسیعی از مقامات دولتی، سازمانهای جامعه مدنی، رهبران مذهبی، دانشگاهها و بخش خصوصی همکاری میکند. مهمتر از همه اینکه، اقدامات و فعالیتهای یونیسف با کمکهای مالی داوطلبانه دولتها، بخش خصوصی و افراد و نهادهای نیکوکار در هر گوشه از جهان اجرا میشوند.

همکاری یونیسف با دولت جمهوری اسلامی ایران
یونیسف از اوایل دهه پنجاه میلادی از برنامههای دولت ایران برای کودکان، حمایت کرده است. از اولین سالهای تأسیس، یونیسف از برنامه واکسیناسیون کودکان علیه بیماری سل حمایت کرد و همچنین در تجهیز اولین کارخانه شیر پاستوریزه کشور مشارکت داشت. بعدها، تمرکز یونیسف بر حمایت از برنامههای سلامت کودکان بیشتر شد، برنامههایی مانند ترویج تغذیه با شیر مادر، واکسیناسیون و مبارزه با بیماریهای اسهالی. این همکاریها بین دولت جمهوری اسلامی ایران و یونیسف به حوزههای دیگر از جمله تقویت نظام مراقبت بهداشتی کشور، برنامههای سلامت مادران، تغذیه، مبارزه با کمبود ریزمغذیها مانند کمبود ید و همچنین عفونتهای حاد تنفسی گسترش یافت. بعدها برنامههایی برای حمایت از آموزش و حمایت از کودکان به حوزه همکاریهای مشترک اضافه شد.

برنامه فعلی همکاری کشوری دولت جمهوری اسلامی ایران و یونیسف
برنامه کنونی همکاری دولت جمهوری اسلامی ایران و یونیسف برای دوره پنج ساله 1395 تا 1400 بر زمینههای زیر متمرکز است:
با تقویت ظرفیتهای نظام سلامت در سطح ملی و در جهت بهبود دسترسی و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و تغذیه ای برای کودکان و مادران، با تمرکز ویژه بر 1000 روز اول زندگی.
درحمایت از تلاشهای دولت در مبارزه با اچآیوی/ایدز همچنین ترویج توسعه و گسترش نمونههای موفق پیشگیری از مصرف مواد درمیان جوانان و نوجوانان.
حمایت از اجرای برنامهها و راهبردهای ملی برای بهبود دسترسی برابر به آموزش جامع فراگیر در تمام مقاطع تحصیلی، به ویژه برای کودکان کم برخوردار، کودکان پناهنده و دختران و کودکان با نیازهای ویژه.
به منظورتقویت ظرفیت نظام قضایی برای حمایت از کودکان در رسیدگیهای قضایی (کودکان قربانی جرم، شاهد جرم و ناقض قانون) مطابق با اسناد ملی و بینالمللی.
به منظور تقویت ظرفیتهای نظام سلامت و رفاه اجتماعی برای پیشگیری، تشخیص زودهنگام و پاسخ به سوءرفتار با کودکان.
به منظور حمایت از تلاشهای ملی در جهت ارتقاء یکپارچه نظام حمایت اجتماعی با درکی جامع از تمامی ابعاد فقر و محرومیت کودکان.