Το U-Report Greece και το WeFor ενώνουν δυνάμεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους νέους σχετικά με την κλιματική κρίση

Το U-Report Greece και η οργάνωση WeFor ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τις απόψεις των νέων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και να ενισχύσουν τη φωνή τους εν όψει της 27ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα.

25 Ιούλιος 2022
Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στα παιδιά και τους νέους είναι η θεματολογία της τέταρτης  δημοσκόπησης του U-Report Greece
UNICEF/Greece

ΑΘΗΝΑ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022: Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στα παιδιά και τους νέους είναι το θέμα της τέταρτης  δημοσκόπησης του U-Report Greece που ξεκινάει σήμερα με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων και τη συλλογή των απόψεων τους γύρω από ένα  σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, εταίρος υλοποίησης του U-Report Greece, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους δραστήριους νέους του οργανισμού WeFor, ξεκινώντας μια δημοσκόπηση με τίτλο ‘Τί πιστεύουν οι νέοι για την κλιματική αλλαγή’; Η δημοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2022 στην πλατφόρμα του U-Report Greece, και τα αποτελέσματά της θα βοηθήσουν το έργο της UNICEF και των συνεργατών της, ενόψει της 27ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί από 7-18 Νοεμβρίου 2022 στην Αίγυπτο. Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν ηγέτες από όλες τις χώρες του κόσμου που έχουν υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, με σκοπό να εξετάσουν την πρόοδο στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και να ορίσουν στόχους και πολιτικές για μελλοντική συλλογική δράση.

Νέοι ηλικίας 14-25 ετών μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του U-Report Greece και να απαντήσουν στη δημοσκόπηση στέλνοντας τη λέξη ΚΛΙΜΑ ή CLIMATE, μέσω Viber, Facebook Messenger ή WhatsApp. Κατόπιν  καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή εσένα και τους συνομήλικούς σου;», «Με ποιους τρόπους θα ήθελες να συμβάλεις στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής;», «Ποιο θα ήταν το μήνυμά σου προς τους παγκόσμιους ηγέτες για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής COP27;».

Η δημοσκόπηση θα διεξάγεται παράλληλα σε περισσότερες από 40 χώρες, μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας U-Report  της UNICEF και οι απαντήσεις των νέων θα συμπεριληφθούν στις απαντήσεις της παγκόσμιας κοινότητας των U-Reporters, στοχεύοντας να αναδείξουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις νέες γενιές και να προωθήσουν τα μηνύματα παιδιών και νέων εν όψει της Διάσκεψης COP27.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα θέσουν επίσης τη βάση για συζήτηση σε μια ειδική συνεδρίαση για εφήβους στα πλαίσια του φετινού Athens Democracy Forum που θα διεξαχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, ανά τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πρακτική δράση, εστιάζοντας τις προσπάθειες μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της UNICEF στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.