Над 7600 нови дарители застанаха до УНИЦЕФ и NOVA в подкрепа на децата в България

Александър Сано и 7-годишният Георги Цветанов спечелиха вота на публиката в благотворителния спектакъл „Големите малки“, в който талантливи деца обучиха популярни личности на нови артистични умения

31 Януари 2022
Александър Сано и 7-годишният Георги Цветанов и други участници в благотвотителния спектакъл "Големите малки"
UNICEF Bulgaria/2022/Yotova

София, 31 януари 2022 г.  Повече от 7600 са новите БЛАГОДЕТЕЛИ на УНИЦЕФ, а над 5800 от тях станаха месечни дарители. Зрителите на NOVA се присъединиха към каузите на УНИЦЕФ в подкрепа на децата в България по време на благотворителния спектакъл „Големите малки“, излъчен на 29 януари.

>> Разгледайте Галерия от спектакъла тук.

В специалния телевизионен формат, с водещи Мария Игнатова и Алекс Раева, осем талантливи деца обучиха популярни личности на нови артистични умения, които звездите изпълниха на живо. Зрителите оценяваха тяхното представяне чрез SMS-и, като по този начин застанаха до УНИЦЕФ и NOVA в подкрепа на българските деца.  Всички събрани средства ще бъдат предназначени за каузите и програмите на УНИЦЕФ в България. 

На първо място в „Големите малки“ се класира актьорът Александър Сано и неговият 7-годишен учител по пеене Георги Цветанов от детска вокална група „Бон-Бон“. Те станаха любимци на зрителите с изпълнението на обичаната песен на Васил Найденов „Сбогом, моя любов“.

11-годишната Ева Ралякова от школата на „The center“ превърна шампионките по художествена гимнастика от Олимпиадата в Токио  в истински хип-хоп отбор, а Тервел Пулев напусна боксовия ринг, за да се научи да свири на тъпан. Заедно със своя ментор – 11-годишния Кристиян Стоичков, и момчетата от ансамбъл „Чинари“, Тервел показа завидни умения на фона на завладяваща хореография.

Музикалният изпълнител Фики Стораро изненада зрителите на NOVA  с необичайна роля от пиесата на Шекспир „Сън в лятна нощ“. Негов учител в света на актьорското майсторство беше 11-годишната Биляна Танчева от театралната школа на Албена Михова. 

Водещата на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“ Мира Иванова трогна публиката със завладяващо и нежно изпълнение на песента на група „Тангра“ –„Любовта, без която не можем“. Тя излезе на сцената на „Големите малки“ като истинска певица след уроци при 8-годишната Виктория Петрова от детска вокална група „Бон-Бон“. Влогърът Андреа Банда Банда „полетя“  с ролкови кънки след усилени тренировки със 7-годишната Натали Балканска от цирк „Балкански“, а музикантът Стефан Вълдобрев потопи зрителите в света на илюзиите след сериозно обучение при 14-годишния Виктор Петков, с преподавател Дани Белев.

Ники Илиев стана от режисьорския стол, за да се изправи пред един от най-големите си страхове – да танцува пред публика. Той успя да преодолее притеснението си и да се превърне за кратко в отличен танцьор на танго, благодарение на  11-годишната Адриана Ваклинова от школата на "Dance station".

В шоуто се включиха и децата от „Бон-Бон“, The Center и Dance Station, както и ансамбъл "Чинари".

Зрителите на спектакъла научиха повече за работата на Детския фонд на ООН у нас – платформата „Подкрепи ме“ за деца със специални потребности; Детските центрове за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила“, които помагат на деца, преживели насилие; Семейно-консултативните центрове,  работещи с общности, в които има най-голям риск от изоставяне на деца; програмата „Стъпки заедно“ за превенция на насилието в училище. Чрез лични истории, които националният посланик на УНИЦЕФ в България Елена Петрова вълнуващо разказа, бяха показани положителните промени в живота на деца и семейства, подкрепени от УНИЦЕФ.

Световно известната оперната певица Соня Йончева, която е и национален посланик на УНИЦЕФ в България, и българската актриса с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова също отправиха своите послания и споделиха причините, поради които подкрепят УНИЦЕФ.

Всеки може да стане БЛАГОДЕТЕЛ и да подкрепи мисията на УНИЦЕФ за децата на България на dari.unicef.bg или с месечни дарения от 5 лева, като изпрати SMS с цифра 5 на 1021.

Контакт за медии

Красимира Антимова
Директор „Комуникации“
УНИЦЕФ България
Тел.: +359 882 344 553

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

Следвайте ни във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.