Корпоративни партньори на УНИЦЕФ: Пощенска банка

Вижте как заедно работим за децата в България

УНИЦЕФ
След масажа Бебето Лили е облечено от патронажната сестра, докато майката гледа тази демонстрация.
UNICEF Bulgaria/2016
29 Октомври 2021

В края на 2013 г. Пощенска банка и УНИЦЕФ стартират съвместната инициатива „Най-добър старт за всяко дете”. Стратегическото партньорство подпомага работата на УНИЦЕФ за развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве, които да подкрепят семействата в грижата за малките им деца.

Моделът на Център за майчино и детско здраве първоначално е въведен от УНИЦЕФ в област Шумен, а благодарение на партньорството с Пощенска банка и набраните средства подобни центрове са създадени в областите Сливен и Монтана. Заедно с това усилията са насочени в информиране на повече родители за ползите от ранното общуване и учене при децата, от изграждането на емоционална връзка между детето и родителите, както и в насърчаване на кърменето и пълноценното хранене.

Пощенска банка се ангажира да промотира ползите от програми, насърчаващи ранното детско развитие сред своите служители, клиенти и партньори, както и да създаде широка платформа за набиране на дарения – на каса в офис на банката, през банкомат и чрез онлайн банкиране. Всички транзакции, свързани с даренията към УНИЦЕФ са освободени от такси.

„За нас партньорството с УНИЦЕФ е логична стъпка в стратегията ни за корпоративна социална отговорност. Като водеща финансова институция, ние вярваме, че с голямата сила идва и голямата отговорност. А на първо място е отговорността да осигурим най-добър старт за децата в България. Тази инициатива ангажира целия ни екип на всички нива – от служителите в клоновете, които запознават клиентите с каузата и ги насърчават да дарят, ИТ специалистите ни, които разработиха специална платформа за дарения онлайн и чрез банкомат, до мениджърския екип, който търси решения за максимална ефективност. Дългосрочната ни цел е повече деца да имат адекватна социална и здравна помощ, да растат обгрижвани по най-добрия начин, да се превърнат в икономически активна сила и да реализират потенциала си в България “

 Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка

Дарения от клиенти 
В рамките на партньорството 2014-2017 г. клиентите на Пощенска Банка имат възможност да правят както еднократни, така и дългосрочни дарения:

  • чрез еднократни дарения в клоновата мрежа на банката, както и онлайн;
  • чрез редовни дарения под формата на директен месечен дебит или постоянно преводно нареждане
  • чрез еднократни дарения чрез банкомат в размер на 1 лев.

Набраните средства по партньорството към 2018 г. са над 850 000 лв.