Bojan Perić: „Uvek sam uz diskretne heroje“

31 Maj 2017
UNICEF Srbija

Beograd, 31. maj 2017 – „Problem našeg društva je što svi žive samo za sebe i bave se samo svojom egzistencijom,“ istakao je popularni mladi glumac Bojan Perić učestvujući u kampanji UNICEFA-a i magazina WANNABE „Wanna Give – jer je tuđa sreća i moja sreća“, i dodao da je „bitno da budemo svesni da smo deo društva i da budemo saosećajni prema drugima oko nas“.

Poznat po svom učešću u brojnim humanitarnim akcijama i kampanjama, u kratkom video intervjuu Boki je rekao kako je moguće da svi udruženi možemo da napravimo promenu: „Uvek sam uz diskretne heroje koji u miru i tišini svog doma učine nešto malo. I ova kampanja UNICEF-a pokazuje da svačije malo može da napravi puno.“

Zvezda serije „Vojna akademija“ svestan je činjenice da ima veliki uticaj na mlade među kojima je veoma popurana, i napominje da vodi računa na koji način će taj uticaj „iskoristiti“.

„Ne postoji lepši način da se popularnost i to što se ugledaju na vas iskoristi nego da ljude podstaknete da učine nešto dobro. Bitno mi je što dajem primer mladim ljudima i podstičem ih na ispravno razmišljanje ne samo o sebi već i o drugima, tako činimo dvostruko dobro.“

„Davanje nije privilegija bogatih, već svih svesnih ljudi“, zaključio je Boki svoju video priču i pozvao sve da se priključe Klubu prijatelja UNICEF-a.

Kampanju „Wanna Give – jer je tuđa sreća i moja sreća“, pokrenutu povodom obeležavanja 70 godina postojanja i rada UNICEF-a, do sada su podržale brojne javne ličnosti – ambasadori UNICEF-a u Srbiji, poznati glumci, muzičari i TV lica poput Nebojše Glogovca, Nataše Miljković, Aleksandra Radojičića, Tamare Krcunović i drugih. Oni će kroz seriju video intervjua govoriti o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Ukoliko i vi želite da podržite UNICEF kroz redovne mesečne donacije i priključite se brzorastućem Klubu prijatelja ove organizacije, pošaljite SMS sa sadržajem „100“ ili „200“ na broj 9656 (za korisnike Telekom, Vip i Telenor mreže).

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija
Tel: + 381 11 3602 104
Tel: +381 63 336 283

O UNICEF-u

Prisutni smo u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: FacebookTwitterYouTubeInstagram i LinkedIn.