Младите се здружуваат околу локалните политики за чист воздух

Гостивар е еден од петте пилот-градови заедно со Велес, Куманово, Кавадарци и Скопје, каде младите се здружуваат во серија работилници и форуми како дел од иницијативата Младински активизам за чист воздух.

Adolescent girl from Gostivar speaks during the AirQuality Forum with 20 young people from the municipality, organized by UNICEF MK
UNICEF North Macedonia / Mirkoska / 2024