همکاری یونیسف ایران و بخش خصوصی برای بهبود تغذیه مادران و کودکان در مناطق محروم
بهبود تغذیه مادران و کودکان در مناطق محروم
- قابل دسترس در:
- فارسي، فارسي
- English
چندین سال خشکسالی مداوم بخشهایی از منطقه نهبندان در استان خراسان جنوبی نزدیک مرز ایران با افغانستان را تبدیل به زمینهای بایر کرده و شرایط زندگی مردم روستایی محروم این منطقه را که عمدتا برای تهیه غذا و کسب درآمد به دامهایشان متکی هستند، بسیار سخت ساخته است.
محمد حسین، ساکن روستای خواجه منجی کوه، در فاصلهای کوتاه از مرز افغانستان، میگوید: «من یک دامدار هستم اما خشکسالی طولانی باعث شده که بخش اعظمی از دامهایم را از دست بدهم. اکنون تنها چند گوسفند و بز دارم. در گذشتههای دور و زمانی که باران به قدر کافی داشتیم، محصولات زیادی از شیر تولید کرده و میفروختیم، اما آنچه اکنون برایمان باقی مانده کفاف خورد و خوراک خودمان را هم نمیدهد.»
محمد حسین و همسرش زینب از اینکه بعد از 12 سال توانستهاند بچهدار شوند، احساس خوشحالی میکنند اما در تهیه برنامه غذایی متعادل برای کودکشان در مضیقه هستند. محمد حسین میگوید: «اغلب اوقات، کشک یا قروت را در آب جوشانده و با نان میخوریم. به خاطر خشکسالی شیر کمی داریم. اکنون، مجبورم برای کار به شهرهای اطراف بروم و بتوانم سیبزمینی و پیاز برای خورد و خوراک تهیه کنم.»
صدیقه، مادر شش فرزند که کوچکترین آنها 45 روزه است، میگوید: «در سالهای خشکسالی، ما دامهایمان را از دست دادیم و آنهایی که باقی ماندند، شیر کافی تولید نمیکنند. ما همه غذایمان را خودمان تولید میکنیم و نمیتوانیم مواد غذایی را از بیرون تهیه کنیم. غذای اصلیمان اکنون کشک و قروت است. هیچ چیز دیگری نداریم. اینجا سیبزمینی، بادمجان یا سیب پیدا نمیشود.»
تقریبا تمام خانوادههای روستایی ساکن منطقه از شرایط مشابه و سخت اقتصادی رنج میبرند. از این رو با مشارکت بخش خصوصی ایران و با حمایت یونیسف، جمعیت این منطقه از استان و برخی دیگر از مناطق محروم کشور، بستههای غذایی مخصوص مادران و کودکان دریافت کردند.
دفتر نمایندگی یونیسف در ایران و فروشگاههای زنجیرهای رفاه، در راستای تفاهم نامهای که در خرداد 1397 امضاء کردند، اولین پویش مشرکت یونیسف-رفاه-هلال احمر را با عنوان «برای مادران» از یکم آبان تا یکم دی 1397، در سراسر کشور آغاز کردند.
هدف این پویش کمک به مادران و کودکان ساکن مناطق محروم و ارائه بیش از 20 هزار بسته غذایی شامل شیر، غلات، کنسرو ماهی تن، سوپ، بیسکویت، شکر، روغن غذایی و سایر اقلام خوراکی به این خانوادهها بود. ارزش مواد غذایی توزیع شده در این پویش بالغ بر 240 هزار دلار است.
دکتر ویل پارکس، نماینده یونیسف ایران، ضمن شرکت در این پویش در یکی از فروشگاههای زنجیرهای رفاه، گفت: «این کار یکی از شاخصترین همکاریها بین یک شرکت بخش خصوصی یعنی فروشگاههای زنجیرهای رفاه، یک سازمان جامعه مدنی یعنی جمعیت هلال احمر ایران، و نیز یونیسف به عنوان یک آژانس سازمان ملل متحد بود تا با حمایت از کاهش تأثیرات منفی فقر در میان مادران شیرده کمبضاعت به تحقق اهداف دولت در این حوزه یاری رسانیم.» دکتر رسول محمدی، مدیر عامل شرکت فروشگاههای زنجیرهای رفاه، آقای برتراند بینول، معاون منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای یونیسف و آقای مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، به همراه آقای پارکس در این پویش شرکت کردند.
بستههای غذایی تحت نظارت جمعیت هلال احمر که نقش شناسایی خانوارهای نیازمند را بر عهده داشت، در بیش از 28 شهر و منطقه کشور توزیع شد.
این پویش انسان دوستانه پس از اطلاع رسانی گسترده در صدا و سیما، رسانههای اجتماعی، فیلمهای مستند، پوستر و بیلبوردهای شهری توانست مشارکت بالایی در میان عموم پدید آورد. شرکتکنندگان با پر کردن فرمهای کمکهای مالی در شبکه گسترده فروشگاههای زنجیرهای رفاه در سراسر کشور به ارتقای سلامت مادران و کودکان مناطق محروم کشور یاری رساندند. بازه زمانی اجرای پویش «برای مادران» یک ماه پیشبینی شده بود که پس از استقبال گسترده عمومی به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.
آقای محمدی، مدیر عامل شرکت فروشگاههای زنجیرهای رفاه، با اشاره به این امر گفت: «مشارکت یونیسف و جمعیت هلال احمر ایران در پویش برای مادران به نتایج چشمیگیری منتهی گشته به گونهای که این پویش میتواند تبدیل به الگویی برای سایر کشورها شود. حضور مردم در این پویش بسیار گسترده بود و ما را تشویق کرد تا این برنامه را به مدت یک ماه دیگر تمدید کنیم.»
مشارکت یونیسف و جمعیت هلال احمر ایران در پویش برای مادران به نتایج چشمیگیری منتهی گشته به گونهای که این پویش میتواند تبدیل به الگویی برای سایر کشورها شود. حضور مردم در این پویش بسیار گسترده بود و ما را تشویق کرد تا این برنامه را به مدت یک ماه دیگر تمدید کنیم