Η UNICEF και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θέλουν κάθε παιδί στην Ελλάδα να ανοίξει τα φτερά του σε έναν κόσμο χωρίς βία

Οι δύο φορείς συμφώνησαν σε μια σειρά πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα.

26 Σεπτέμβριος 2022
H UNICEF και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμφώνησαν σε μια σειρά πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα.
UNICEF/Greece

ΑΘΗΝΑ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 – Την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών επέλεξαν το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ως την θεματική της πρώτης κοινής καμπάνιας ευαισθητοποίησης εντός του Διεθνούς Αερολιμένα της πρωτεύουσας.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν σε ένα ευρύ πλαίσιο κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για ζητήματα παιδικής προστασίας, εκπαίδευσης και ευημερίας των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η UNICEF και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα αναπτύξουν μια σειρά ενεργειών, τόσο εντός του χώρου του αεροδρομίου όσο και μέσω άλλων επικοινωνιακών καναλιών του Οργανισμού και του αερολιμένα, με σκοπό την προώθηση μηνυμάτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού γύρω από τους βασικούς πυλώνες του 5ετούς Εθνικού Προγράμματος της UNICEF για την Ελλάδα, καλύπτοντας ζητήματα όπως: η βία κατά των παιδιών, η αποϊδρυματοποίηση, η  ανεργία των νέων και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους καθώς και η ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση.

Επιπλέον οι δυο φορείς θα υλοποιήσουν δράσεις κινητοποίησης πόρων με σκοπό την ενθάρρυνση των επισκεπτών του αεροδρομίου να ενισχύσουν τις προγραμματικές παρεμβάσεις της UNICEF στην Ελλάδα.

O Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Luciano Calestini, δήλωσε σχετικά:

«Η συνεργασία μας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποτελεί ένα ακόμα  βήμα του Γραφείου της UNICEF Ελλάδα να φέρουμε κοντά σημαντικούς φορείς με κοινό όραμα την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών για την βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων σε όλη την Ελλάδα. Κοινός στόχος αυτής της κοινής πρωτοβουλίας είναι να εντάξουμε και τους χιλιάδες ταξιδιώτες που επισκέπτονται καθημερινά τον Διεθνή Αερολιμένα ως συμμάχους σε μια εθνική προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ενδυναμωθεί και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, δήλωσε:

«Βασικός πυλώνας της κοινωνικής υπευθυνότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών υπήρξε διαχρονικά η μέριμνα για το παιδί αναφορικά με θέματα προστασίας, εκπαίδευσης, απασχόλησης και ευημερίας των παιδιών και των νέων. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία που ξεκινάμε με τη UNICEF ενώνοντας τις δυνάμεις μας και ενισχύοντας μαζί την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα όπως είναι η βία και ο αποκλεισμός. Θεωρούμε χρέος μας να συμμετέχουμε στην προώθηση κρίσιμων κοινωνικών μηνυμάτων, τόσο μέσα στους χώρους του αεροδρομίου, όσο και μ΄ ένα πλέγμα ενεργειών που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνεργασίας και κοινής προσπάθειας ευαισθητοποίησης

Περισσότερες πληροφορίες και την πρώτη καμπάνια ευαισθητοποίησης της UNICEF στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

 

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, ανά τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πρακτική δράση, εστιάζοντας τις προσπάθειες μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της UNICEF στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.