«Για ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά»

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η UNICEF καλεί για ίση πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση

02 Δεκέμβριος 2021
O 10 χρονος Παναγιωτάκης, πρωταγωνιστής της καμπάνιας «Για ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά» της UNICEF Greece.
UNICEF Greece

ΑΘΗΝΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αύριο 3 Δεκεμβρίου, το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα καλεί για ίση πρόσβαση παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση, μέσα από μία καμπάνια επικοινωνίας με επίκεντρο την ενίσχυση των συμπεριληπτικών σχολείων και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως συνθηκών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), εκτιμάται ότι παγκοσμίως πάνω από 240 εκατομμύρια παιδιά ανήκουν στην ομάδα ατόμων με αναπηρία. Η εκτίμηση αυτή είναι η πιο υψηλή των τελευταίων δεκαετιών, με τους δείκτες να επαληθεύουν ότι τα παιδιά με αναπηρία είναι από τις πλέον αποκλεισμένες πληθυσμιακές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο και υστερούν δραματικά σερόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την προστασία.

Με βασικό μήνυμα «Για ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά», η καμπάνια στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα που αφορούν την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο, χωρίς καμία εξαίρεση, εστιάζοντας στο ότι κάθε παιδί έχει ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση, το σχολείο, το παιχνίδι, τον αθλητισμό και την κοινωνία, ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή εθνικότητας.

UNICEF Greece

Η βασική ταινία της καμπάνιας έχει αναρτηθεί στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της UNICEF ενώ η προώθησή της θα συνεχιστεί μέσα στους επόμενους μήνες και μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο 10χρονος Παναγιωτάκης, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μιλάει στην κάμερα της UNICEF για την καθημερινότητά του αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως άτομο με αναπηρία στη χώρα μας.

Η καμπάνια είναι μια πρωτοβουλία του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος #EUChildGuarantee.

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, ανά τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πρακτική δράση, εστιάζοντας τις προσπάθειες μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της UNICEF στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.