Uspješno završen četvrti ciklus UNICEF-ove CSR akademije "Djeca su naš najvažniji posao"

Više od 40 predstavnica i predstavnika organizacija iz poslovnog i javnog sektora unaprijedilo svoja znanja o dječjim pravima i poslovanju

22 Travanj 2021
CSR akademija
UNICEF

Nedavno je uspješno završen četvrti ciklus UNICEF-ove CSR akademije na kojoj je sudjelovao najveći broj polaznika i polaznica do sada. Ovaj jedinstveni nacionalni edukativni program jača svijest poduzeća o njihovu utjecaju na djecu te ih podržava u uključivanju dječjih prava u načela poslovanja i poslovne prakse te organizacijsku kulturu. U ovogodišnjem ciklusu CSR akademije koji se održao virtualnim putem sudjelovalo je više od 40 predstavnica i predstavnika organizacija iz poslovnog i javnog sektora Hrvatske (INA-Industrija nafte d.d., Belje, ICC Croatia, Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje – HURA, Institut za društveno odgovorno poslovanje – IDOP, Max Moris, Plava Laguna d.d., Spona Code, OTP banka, EON, iZone, Omega software d.o.o., Holcim (Hrvatska) d.o.o., IN2, HPB, RBA, Odašiljači i veze, DPD Hrvatska, Cemex, Strabag, Ernst & Young Savjetovanje, Tehnozavod Marušić, PWC, Selectio, Multicom, Syntio), kojima će usvojena stručna znanja i praktični alati pomoći da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje.

„Odluka o upisu UNICEF-ove CSR akademije bila je odličan potez. Iznimno pitka, interesantna i interaktivna predavanja, puna primjera dobrih praksi, ostat će mi dugo u pamćenju. Zasigurno ću znanja koja sam stekla kroz pet modula primijeniti i u praksi, ali i kroz pripremu nekih strateških dokumenata. Sjajni predavači, gosti i polaznici. Za svaku preporuku”, izjavila je Eva de Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću Plave lagune d.d.

Mladen Čorda, voditelj marketinga i odnosa s javnošću Omega Softwarea, istaknuo je sljedeće: „Kvaliteta CSR akademije ogleda se u osiguranju kvalitetnog i zanimljivog sadržaja koji uspijeva polaznike stalno održavati zainteresiranima, a tema 'Djeca su naš najvažniji posao', osim aktualnosti, nudi sasvim drugi pogled na utjecaj poslovnog sektora na djecu. Iz osobnog iskustva mogu reći da sada imam sasvim drugo mišljenje o utjecaju poslovanja na prava djece te da sam iznimno zadovoljan što sam bio polaznik ove akademije koja mi je osigurala nova znanja, ali i uvjerila me da pravi posao vezan uz osiguranje dječjih prava unutar organizacije tek slijedi.”

U četvrtom ciklusu CSR akademije „Djeca su naš najvažniji posao” održano je pet radionica na temu dječjih prava i poslovanja pod vodstvom stručnjaka za društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj.

„Program je bio izazovan, no vrlo koristan. Predstavljeni koncepti, metode i alati zaista šire perspektivu o mogućnostima i načinima uključivanja dječjih prava u poslovanje. Vrlo praktični savjeti i pregršt resursa ne samo za politike kompanije, već i za konkretne poslovne aktivnosti”, istaknuli su polaznici iz poduzeća INA-Industrija nafte, d.d.Renate-Aleksandra Valentinčić Hranilović, vodeća specijalistica za zapošljavanje i selekciju; Nataša Šakić, stručnjakinja za odnose s javnošću i Vedran Prpić, vodeći specijalist za nagrađivanje i operativno poslovanje ljudskih resursa.

UNICEF-ova CSR akademija „Djeca su naš najvažniji posao” nastavlja se novim ciklusom radionica u drugoj polovici 2021. godine. Sudjelovanje na radionicama ne naplaćuje se, a više informacija o edukaciji i prijavama možete potražiti na UNICEF-ovoj internetskoj stranici –  https://www.unicef.org/croatia/tvrtke-i-prava-djece.

Za dodatne informacije obratite se Ani Tkalec Barić, Ured UNICEF-a za Hrvatsku, na atbaric@unicef.org.

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.