Novi oslonac u pravom trenutku

U poslednjih 14 meseci, porodice Obućinski i Miletin su jedne od više od 30.500 porodica, sa kojima su prvi put, na daljinu, putem video poziva, radile 143 patronažne sestre.

Ivana Miljković
Mother plays with her child at home
UNICEF Srbija/2021/Živojinović
20 oktobar 2021

20. oktobar 2021, Kikinda – Tridesettrogodišnja Sandra Obućinski je mama nasmejanog, bistrookog dečaka Stefana. Dok priprema proslavu njegovog prvog rođendana priseća se koliko joj je posle stresa zbog gubitka prve trudnoće, i za vreme druge trudnoće u vreme COVID-19 pandemije i vanrednog stanja, patronažna sestra Olivera bila podrška i oslonac da na svet donese zdravog dečaka i da mu stvori okruženje koje će za njega biti pravi prozor u svet. Zbog nemogućnosti da je posećuje u domu, savete je Sandri davala preko video poziva. 

Od početka kontakta sa Oljom i patronažnom službom, imala sam veliku pomoć. Od onlajna, od razgovora sa njom, od svega što je ona govorila, i to je tako bilo i na samom porođaju. Zajedno smo radile vežbe, pa smo pričale o tehnici disanja, pa šta mene čeka kad se pojavim u bolnici, pa ako mi pukne vodenjak šta treba da radim, šta da ponesem za bolnicu. Spremila mi je spisak. Stvarno mi je baš puno pomogla”, priseća se Sandra.

Olivera, koju svi zovu „naša Olja”, u patronaži radi već 8 godina. Ne može ni da se seti koliko stotina budućih roditelja, beba i njihovih mama i tata, je od nje godinama dobijalo podršku. Pandemija je naglo povećala potrebu porodica za tom kontinuiranom podrškom patronažne službe, koja je uključivala i savete kako da brinu o fizičkim i mentalnom zdravlju i pruže potrebnu negu maloj deci. Zato se savetovanje putem video poziva, u novonastaloj COVID-19 krizi, kada roditelji nisu mogli da imaju kontakte sa ostalim članovima porodice, ili da idu kod ginekologa i pedijatra, pokazalo kao izuzetno značajno. 

Visiting nurs teleworking
UNICEF Srbija/2021/Živojinović

„Mislim da se to najviše pokazalo kod trudnica jer su one bile najviše uplašene. Tu su nam ti video pozivi jako mnogo značili, čak su me i pojedinačno zvale i tražile od mene da pričamo, da ih upoznajem sa tim šta ih čeka na porođaju, šta ih čeka posle porođaja“, objašnjava Olivera.

 

Video savetovanje posebno je pomoglo da se roditelji koji čekaju bebu ili već imaju dete, čak i u slučaju infekcije korona virusom, povežu sa patronažnim sestrama. Olivera kaže da je korist bila obostrana. 

Kod COVID pozitivnih porodica, koje imaju novorođenče smo radili dve posete uživo, u kompletnoj zaštitnoj opremi. Ostale tri posete smo radili preko video poziva. Mama nam pokaže bebu preko video poziva, čak vidimo i pupčić i objasnimo šta treba da se radi.  Vrlo često se dešavalo protekle godine da nas pozovu i van našeg radnog vremena za savet. To je njima značilo, a i nama je jer smo mogli u kompletu da ispratimo tu porodicu. Znači, porodice nisu bile zapostavljene”, objašnjava Olivera.

UNICEF Srbija/2021

I starija deca su imala koristi od video poziva. Dok nam dvogodišnja Jovana preko Zoom-a pokazuje kakve loptice zna da napravi od svojih i tatinih čarapa, a što je naučila od Olivere dok je porodica bila u izolaciji u martu protekle godine, njena mama Dejana Miletin nam potvrđuje da ni oni nisu bili zapostavljeni u tim teškim trenucima. 

„Meni mnogo znače te aktivnosti što nam šalje, šta bismo mogli da radimo sa decom u zavisnosti od uzrasta. Baš mi je to zanimljivo“, priča Dejana

U poslednjih 14 meseci, porodice Obućinski i Miletin su jedne od više od 30.500 porodica, sa kojima su prvi put, na daljinu, putem video poziva, radile 143 patronažne sestre.

Cilj video savetovanja je osnaživanje roditelja u prvim danima i godinama deteta, kada se mozak najbrže razvija, postavljajući temelje za zdravlje i obrazovanje kasnije u životu.

„Ako je u pitanju novorođenče, onda se bavim dojenjem, negom, kupanjem bebe, povijanjem, uključivanjem oca i majke u sve to što ih čeka. A kada radim sa porodicom deteta do prve godine, to je odojče, tada imam dve posete i pratim rast i razvoj u tom uzrastu. Pratim motorni razvoj, finu i grubu motoriku, komunikaciju. Na osnovu toga, mi sa pedijatrima možemo da damo smernice na čemu treba da se radi” pojašnjava Olivera. Kaže i da koristi svaku priliku, uživo i onlajn, da naglasi mamama i tatama koliko su važni rana stimulacija, igra i responzivna nega za razvoj njihove bebe. To nam potvrđuje i mama Sandra, sa početka naše priče.

„Olja nas je savetovala da je najvažnije, osim higijene i hrane kod bebe, maženje, dodir, razgovor i uključenost Stefana u svakodnevne aktivnosti - odlazak kod naših drugara, u svakodnevne šetnjekaže Sandra, naglašavajući da su najbolje igračke za novorođenče lice i glas roditelja, i da se te interakcije mogu razvijati kroz svakodnevne rutine.

Tata Vladislav tokom igre sa sinom Stefanom
UNICEF Srbija/2021/Živojinović

Patronažne službe, i pre i za vreme COVID-19 pandemije, uticale su i da se očevi više uključe u sve aktivnosti i obaveze oko mališana. Vladislav, Stefanov tata, redovno je pratio Oliverina video savetovanja.

„Preko tih onlajn predavanja, Olja je pomogla da Sandra izgubi taj strah od porođaja. Posle nam je govorila kako da imamo interakciju sa njim, kako da podrigne, kako da se kupa. Davala nam je neku sigurnost. Od prvog dana kupam Stefana, zato što jednostavno volim svoje dete da kupam i to je to, uživam u tome” ponosan je Vladislav.

Svi se slažu da je, uživo ili onlajn, pravovremena, kvalitetna, usmerena podrška patronažne sestre od neprocenjivog značaja.

„Mislim da su video pozivi značajni za našu službu i ja verujem da ćemo uspeti da istrajemo u tome da oni ne budu samo projekat, već da budu i sastavni deo našeg rada”, nada se Olivera.

Na osnovu prvih iskustava realizacije programa Institut za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ izdao je Nacionalne smernice za rad polivalentne patronažne službe u doba COVID-19 pandemije koji pored preventivnih mera zaštite na terenu propisuje i rad putem video savetovanja, što predstavlja prvi korak ka institucionalizaciji ove usluge. Ona ne može i ne treba da zameni kućnu posetu, ali je značajna da osigura kontinuitet i efikasnost podrške u situacijama kada kućna poseta nije moguća.  

Od juna 2020. godine, 18 domova zdravlja dobilo je podršku za kvalitetno sprovođenje tele/video savetovanja sa porodicama. Jačanje stručnih kapaciteta patronažnih sestara predvodili su Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja „Novi Sad“ i Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima „Harmonija“ Novi Sad u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom zdravlja.

Sve je sprovedeno u delo zahvaljujući i velikodušnoj podršci LEGO fondacije, dok su opremanje mobilnim telefonima i internetom podržali Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Generalni direktorat Evropske komisije za politiku susedstva i pregovore o proširenju (DG NEAR).