Rambo Amadeus dhe reporterët e rinj të UNICEF: #DistanceHandsMask për fundin e pandemisë

Ambasadori i Vullnetit të Mirë i UNICEF-it në Mal të Zi, Rambo Amadeus, dhe reporterët e rinj të UNICEF-it bënë një video për këngën #DistanceHandsMask

UNICEF Mali i Zi
unicfova mlada reporterka
UNICEF Mali i Zi / Duško Miljanić / 2021
11 Qershor 2021
UNICEF Crna Gora

PODGORICË, 11 QERSHOR 2021 – Falë mbështetjes së UNICEF-it dhe Ambasadës Britanike në Podgoricë, Ambasadori i Vullnetit të Mirë i UNICEF-it në Mal të Zi, Antonije Pusic, i njohur edhe si Rambo Amadeus, dhe reporterët e rinj të UNICEF, bënë një video për këngën #DistanceHandsMask, e cila u lansua në mars. Videoja do të lansohet në fillim të sezonit të verës me një thirrje për respektimin e masave për t'i dhënë fund pandemisë së koronavirusit sa më shpejt të jetë e mundur dhe për të siguruar që të hapen shkollat për të gjithë fëmijët në Mal të Zi në vjeshtë.

Pak më shumë se një shekull më parë, një pandemi e ngjashme me këtë mori 100 milion jetë në vetëm një vit, e cila ishte 10 përqind e popullsisë globale në atë kohë. Sot, falë përparimeve të bëra në shkencë, teknologjitë e komunikimit, mbikëqyrjen epidemiologjike dhe masat parandaluese, njerëzimi po kalon të njëjtën sfidë në një mënyrë shumë më pak të dhimbshme. Sidoqoftë, është e nevojshme t'i përmbahemi masave për ca kohë. Kjo këngë qesharake dhe videoja e saj janë aty për të na kujtuar masat parandaluese që janë akoma të nevojshme në mënyrë që jeta të kthehet në normalitet sa më shpejt të jetë e mundur.

Antonije Pusic, Ambasador i Vullnetit të Mirë i UNICEF-it në Mal të Zi

Në sondazhin e fundit të opinionit publik të kryer nga Ipsos në mars të vitit 2021, me mbështetjen e Ambasadës Britanike dhe UNICEF-it, 76% e qytetarëve malazezë kanë deklaruan se mbajnë maskë dhe distancë nga bashkëbiseduesi.

I bëjmë thirrje bashkëmoshatarëve tanë dhe të gjithë qytetarëve që t'i respektojnë masat #DistanceHandsMask në mënyrë që sezoni turistik veror të jetë sa më i suksesshëm dhe në mënyrë që ne të mund të shkojmë në shkollë normalisht në vjeshtë.

Darja Miljanić, reportere e ri e UNICEF-it

Reporteri i ri i UNICEF-it, Emir Drešević, po pret me padurim pushimet verore, të cilat do të jenë më të relaksuara nëse numri i njerëzve të infektuar mbetet i ulët falë respektimit të masave #DistanceHandsMask.

Ne dëshirojmë të rrimë jashtë. Vaksinat dhe masat #DistanceHandsMask na mundësojnë që ne të shijojmë këtë verë në një mënyrë që është më e ngjashme me mënyrat që kemi shijuar verën para pandemisë. Ne duam fëmijëri dhe rini normale dhe kjo është arsyeja pse i bëjmë thirrje të gjithëve që të na mbështesin duke respektuar masat #DistanceHandsMask.

Emir Drešević, reporter i ri i UNICEF-it

Dr Senad Begic, Konsulent i Lartë i Shëndetësisë i UNICEF-it, shpjegon pse është akoma e shumë e rëndësishme t'i përmbahemi masave #DistanceHandsMask:

Megjithëse mbi dy miliard e dyqind milion doza të vaksinave kundër COVID-19 janë dhënë në të gjithë botën, ku 12% e popullsisë së botës kanë marrë të paktën një dozë, masat #DistanceHandsMask për parandalimin e pandemisë mbeten bazë e luftës kundër virusit derisa shumica dërrmuese e popullsisë së botës të jetë e mbrojtur nga vaksinat. Meqenëse ky virus nuk ndalet së befasuari, ne jemi akoma të pasigurt se sa efektive do të jenë vaksinat kundër llojeve të reja të virusit që mund të shfaqen në të ardhmen. Sidoqoftë, jemi absolutisht të bindur se asnjë virus nuk mund të mposhtë masat e përgjithshme parandaluese si: mbajtja e distancës fizike, mbajtja e maskave në fytyrë dhe kujdesi për higjienën.

Dr Senad Begic, Konsulent i Lartë i Shëndetësisë i UNICEF-it në Mal të Zi