H UNICEF συμμετείχε στον 39ο Aυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με σύνθημα τέλος στη βία κατά των παιδιών

Με αφορμή την πρώτη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο, η UNICEF επίσης ανακοίνωσε τον τρίτο κατά σειρά Πρεσβευτή Καλής Θελήσεώς της για την Ελλάδα, παραολυμπιονίκη Aντώνη Τσαπατάκη.

14 Νοέμβριος 2022
ρεσβευτές Καλής Θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα, παιδιά και νέοι καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών και της ψυχαγωγίας συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών με μήνυμα την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών
UNICEF/Greece/Αthanatos

ΑΘΗΝΑ, 14 Νοεμβρίου 2022— Με μήνυμα την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), οι Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα, Έλενα Παπαρίζου, Γιώργος Περρής και το νεότερο μέλος της οικογένειας, Αντώνης Τσαπατάκης,  εκπροσώπησαν για πρώτη φορά στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου.

Την ομάδα της UNICEF στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο πλαισίωσαν με την συμμετοχή τους παιδιά και νέοι καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών και της ψυχαγωγίας, μεταξύ των οποίων η Φαίη Σκορδά, ο Μάριος Φραγκούλης, η Έλενα Χριστοπούλου και η  Αφροδίτη Γραμμέλη.

Η UNICEF εκτιμά ότι παγκοσμίως ένα δισεκατομμύριο παιδιά υφίστανται βία κάθε χρόνο. Είτε ένα παιδί την έχει βιώσει είτε έχει υπάρξει μάρτυρας ενός περιστατικού. Στην Ελλάδα, η UNICEF έχει θέσει ως μια από τις βασικές προτεραιότητες του 5ετούς Εθνικού Προγράμματος του Γραφείου της, την ενίσχυση μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης καθώς και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς και με συμμάχους Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως και εκπροσώπους του Τύπου, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα προσβλέπει στην διεύρυνση  της συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ, ώστε παιδιά και νέοι όλων των ηλικιών και των ικανοτήτων να εντάξουν τον αθλητισμό και τα οφέλη του στην καθημερινότητά τους, με γνώμονα την συμμετοχικότητα και την προώθηση της ευγενούς και υγιούς άμιλλας.

Blocks
Οι Πρεβευτές Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα - Γιώργος Περρής, Αντώνης Τσαπατάκης και Έλενα Παπαρίζου.
UNICEF/Greece/Αthanatos

Με αφορμή την πρώτη της συμμετοχή στον Μαραθώνιο, η UNICEF είχε  τη χαρά να ανακοινώσει επίσημα στο ελληνικό και διεθνές κοινό τον τρίτο κατά σειρά Πρεσβευτή Καλής Θελήσεώς της για την Ελλάδα, Παραολυμπιονίκη Aντώνη Τσαπατάκη, που θα ενώσει τις δυνάμεις του με το Γραφείου του Οργανισμού στην Ελλάδα, για την προώθηση της ένταξης, ευημερίας και προόδου των παιδιών και νέων με αναπηρία στη χώρα.

"Είναι πολύ τιμητικό και συγκινητικό για εμένα να ενταχθώ στην ομάδα Πρεσβευτών Καλής Θελήσεως της UNICEF και να ενισχύσω με τη σειρά μου την συμπερίληψη και την ευημερία παιδιών και νέων στη χώρα, είτε μιλάμε για παιδιά με αναπηρία είτε όχι."

"Μέσα από αυτή τη θέση θέλω να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να δράσουμε όλοι για όλους. Γι’ αυτό με την σειρά μου καλώ όλους εσάς να γίνετε πρεσβευτές του μηνύματος της ισότητας και της ευημερίας για κάθε παιδί στην Ελλάδα!" δήλωσε ο Αντώνης Τσαπατάκης.

«Είναι μεγάλη μας τιμή να εντάσσουμε στο δυναμικό της ομάδας Πρεσβευτών Καλής Θελήσεως του Οργανισμού τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του αθλητισμού κάνοντας όλους τους Έλληνες περήφανους τόσο με τις επιδόσεις του αλλά κυρίως με το μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής του», δήλωσε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini συμπληρώνοντας «το θέμα της συμπερίληψης και η προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία είναι βασική προτεραιότητα για το Γραφείο μας στην Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι πως η συμβολή του κ. Τσαπατάκη θα είναι καθοριστική στην ενίσχυση του έργου της UNICEF και των αρμόδιων φορέων στη χώρα προς αυτή την κατεύθυνση

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, ανά τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πρακτική δράση, εστιάζοντας τις προσπάθειες μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της UNICEF στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.