Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα ιδρύουν σήμερα η UNICEF και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι δύο φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με βασικούς πυλώνες την παραγωγή γνώσης, έρευνας, δεδομένων και ενσωμάτωσης των δικαιωμάτων του παιδιού στον ακαδημαϊκό χώρο. επιστήμιο Πατρών.

25 Οκτώβριος 2023
Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Γασάν Χαλίλ και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Ι. Μπούρα υπογράφουν το Μνημόνιο Συνεργασίας.
UNICEF/Greece/Athanatos

ΠΑΤΡΑ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 – Το 1ο ακαδημαϊκό «Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» ίδρυσαν σήμερα στην Πάτρα το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Ι. Μπούρα, του Διπλωματικού Εκπροσώπου της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Γασάν Χαλίλ και του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Κατσαρού.

«Η UNICEF με χαρά και περηφάνια εγκαινιάζει σήμερα το πρώτο Κέντρο Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και επαινούμε τον πρωτοποριακό ρόλο του Πανεπιστημίου Πατρών σε αυτό» δήλωσε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF, Δρ. Γασάν Χαλίλ.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει το Κέντρο Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο πλαίσιο της  Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρας.

Σε τελετή που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οι δύο φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας επισφραγίζοντας την κοινή δέσμευσή για την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα μέσω της παραγωγής γνώσης, έρευνας, δεδομένων και τεκμηρίωσης, της διάδοσης των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και ευρύτερα στην κοινωνία, αλλά και μέσω της ενσωμάτωσή τους ως οριζόντια διάσταση στο ακαδημαϊκό, διδακτικό και ερευνητικό, έργο.

Σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF και λέκτορας Νομικής, Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα απευθυνθεί σήμερα το απόγευμα στις 5:30μ.μ. στην ακαδημαϊκή κοινότητα, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, αναπτύσσοντας στην ομιλία του το θέμα του ρόλου των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, παρουσία του Πρύτανη, του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητή Β. Κόμη, και του Προέδρου του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Καθηγητή Θ. Καραλή.

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297
Δανάη Λειβαδά
Communication Associate (Press)
UNICEF

Σχετικά με την UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως.

Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ. 

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, Instagram, Twitter και YouTube.