«Προτεραιότητά μας η παροχή ειδικής υποστήριξης στα παιδιά και τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές»

Δήλωση του Γραφείου του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά στην Ελλάδα σχετικά με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

26 Ιούλιος 2023
UNICEF logo back fond
UNICEF/Greece

AΘΗΝΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 - Η UNICEF εκφράζει βαθιά θλίψη για την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Eλλάδα λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή στήριξής σε παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά αυτά γεγονότα.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές και τους τοπικούς φορείς για την παροχή υλικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης στα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στη χώρα.

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Γασάν Xαλίλ, δήλωσε:

«Μια άνευ προηγουμένου καταστροφή εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα, έχοντας ανυπολόγιστες υλικές και ψυχολογικές επιπτώσεις για  τα παιδιά και τις οικογένειες που βιώνουν αυτά τα ακραία γεγονότα.»

«Η κλιματική κρίση είναι πρωτίστως μια κρίση που απειλεί τα δικαιώματα των παιδιών. Γι’αυτό προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η παροχή ειδικής υποστήριξης στα παιδιά που ζουν στις  περιοχές και τις κοινότητες που πλήττονται από τέτοια φαινόμενα, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, στοχευμένες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά.»

 «Οι σκέψεις μας είναι με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές στην πρώτη γραμμή της ανταπόκρισης καθώς και με τις οικογένειες και τα άτομα που έχουν πληγεί από την ολική αυτή καταστροφή.»

Στο πλαίσιο της ανταπόκρισης της UNICEF για την ενίσχυση των προσπαθειών αρχών και τοπικών φορέων και σε συνεργασία με τους εταίρους της, ο Oργανισμός είναι σε ετοιμότητα για την:

  • Παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και διανομή τους στις πυρόπληκτες περιοχές.
  • Στήριξη παιδιών με δραστηριότητες απασχόλησης και φροντίδας.
  • Διανομή συμβουλευτικού υλικού για εκπαιδευτικούς και γονείς/φροντιστές για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Μπορείτε να βρείτε τους σχετικούς οδηγούς παρακάτω:

Oδηγίες για γονείς

Oδηγίες για Εκπαιδευτικούς

 

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως.

Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ. 

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, Instagram, Twitter και YouTube.