Službena međunarodna razvojna pomoć za djecu

Publikacija donosi pregled projekata na kojima su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i UNICEF surađivali od 2018. do 2023. godine

djevojčica se smiješi
KnezevicBarisic/UNICEF

Istaknuto

Publikacija donosi pregled provedenih projekata na kojima su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i UNICEF tijekom posljednjih šest godina (od 2018. do 2023. godine) uspješno surađivali u okviru službene međunarodne razvojne pomoći (eng. Official Development Assistance – ODA), usmjerene na potrebe djece u slabije razvijenim zemljama te djece suočene s posljedicama humanitarnih kriza.

Od 2018. do 2023. godine, Vlada Republike Hrvatske je, kroz suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova s UNICEF-om, realizirala važne projekte usmjerene na različite potrebe najranjivije djece u 10 zemalja. U sklopu suradnje osigurani su bolji uvjeti za učenje za djecu izbjeglice u Jordanu i Libanonu, humanitarna pomoć za djecu u Jemenu i Gazi, primarna zdravstvena skrb za djecu i majke u Egiptu, generatori električne energije bolnicama, školama i vodoopskrbnim poduzećima u Moldaviji i Ukrajini, škole u područjima pogođenim potresom u Turskoj te podrška obrazovanju djevojčicama u Etiopiji i Keniji. Ukupna vrijednost ovih ulaganja u razvojnu pomoć za djecu iznosila je 3,5 milijuna američkih dolara.

Cover page of the report
Izdavač
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ured UNICEF-a za Hrvatsku
Datum objave
Jezici
Engleski