Корпоративни партньори на УНИЦЕФ: H&M

Вижте как заедно работим за децата в България

УНИЦЕФ
UNICEF

H&M е партньор на УНИЦЕФ по програми за подкрепа на правата на децата от 2004 г., като УНИЦЕФ също така си партнира с H&M Foundation.

H&M е партньор на УНИЦЕФ в България от 2015 г. Тогава компанията започва да дарява приходите от инициативата “Garment collecting" за местни социални инициативи. Клиентите могат да оставят ненужните им дрехи и домашен текстил – независимо от тяхната марка и състояние – във всички магазини на H&M по света.  Инициативата се изпълнява в сътрудничество с I:CO (http://www.ico-spirit.com/en/), които изкупуват всеки килограм предадени дрехи, а сумата, получена от H&M, се разпределя между социални проекти и проекти за рециклиране. В България сумата се дарява в подкрепа програмите на УНИЦЕФ.

През 2018 г. магазините на H&M в България се включват кампанията на УНИЦЕФ България „Грижа, любов, игра за всяко дете“, като клиентите имат възможността да дарят 1 лв. или друга сума по тяхно желание в подкрепа на програмата за ранно детско развитие на УНИЦЕФ в страната.

Набрани средства в магазините на H&M в България за периода 2015 - 2019 г. възлизат на над 40 000 лв.

От ноември 2017 г. H&M Foundation и УНИЦЕФ обявяват ново партньорство в подкрепа на малките деца, с фокус децата с увреждания и проблеми в развитието на стойност 3,7 милиона щатски долара. Тази инициатива е най-новата в дългосрочното партньорство между H&M Foundation и УНИЦЕФ. Тя има за цел да разшири съществуващите програми на УНИЦЕФ за ранно детско развитие в България, Перу и Уганда, за да ги направи по-достъпни и съобразени с потребностите на децата с увреждания и техните семейства. Подкрепата, предоставяна чрез партньорството на програмите за ранно детско развитие на УНИЦЕФ, ще спомогне за създаване на условия за ранно откриване на увреждания и затруднения  в развитието на бебетата и малките деца, като така ще се подобри шансът им да получат специализирани грижи възможно най-рано. Създаването на по-широкообхватна система за подпомагане има за цел да намали дискриминацията, с която малките деца с увреждания могат да се сблъскат.

"Чрез новото ни партньорство с УНИЦЕФ се надяваме да преобразим живота и бъдещето на хиляди малки деца с увреждания. Надяваме се, че тази инициатива ще вдъхнови частния сектор да инвестира в ранните години на децата, помагайки им да бъдат здрави, щастливи и способни да учат."

Диана Амини, глобален мениджър в H&M.