Корпоративни партньори на УНИЦЕФ: Банка Пиреос България

Вижте как заедно работим за децата в България

УНИЦЕФ
Момиче се усмихва в шарен балон и гледа към камерата
UNICEF/Kapetanovic

Партньорството между Банка Пиреос България и УНИЦЕФ стартира през май 2011 г. с дългосрочната цел банката да формира своята социално-отговорна политика в подкрепа на децата в най-уязвимо положение. Партньорството се основава на дейности, насочени както към насърчаване на дарителската култура в България чрез стимулиране на редовно месечно дарителство сред клиентите на банката и широката общественост, така и към набиране на средства за подпомагане на програмите на УНИЦЕФ.

Банка Пиреос България създава специална продуктова линия − дебитна и кредитна дарителски карти. Картите представляват уникален за страната финансов инструмент – първият по рода си, който позволява редовно дарителство. Посредством тях даряването се извършва без специални усилия от страна на клиентите. В рамките на сътрудничеството е активирана серия от допълнителни инструменти, които стимулират редовното дарителство.

 „Дългосрочната кампания на Банка Пиреос и УНИЦЕФ има за цел да подкрепи работата на организацията в посока защита на правата на децата в България и по света, за да растат здрави, образовани, информирани, социално активни и отговорни. Като специалисти във финансовата сфера, ние от Банка Пиреос знаем, че те са и най- добрата инвестиция на обществото. Всеки лев инвестиран в образование, социални услуги, всяка минута наше внимание инвестирано в грижа, игра и развитие на нашите деца, се възвръща многократно. Няма по-добър, по-надежден и опитен партньор в сферата на правата на децата от УНИЦЕФ и ние сме горди, че ще работим заедно”.

Емил Ангелов, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България

Корпоративно дарение
Банка Пиреос България добавя към дарението от 0,10 лв., което притежателите на дартителска кредитна карта правят при всяка транзакция, допълнителна сума от 0,20 лв., която отива в подкрепа на програмите на УНИЦЕФ. 

Дарения от клиенти 
Клиентите на Банка Пиреос имат възможност да правят както еднократни, така и дългосрочни дарения:

  • чрез еднократни дарения в клоновата мрежа на банката, както и онлайн;
  • чрез редовни дарения под формата на директен месечен дебит или постоянно преводно нареждане в размер на 10 или 20 лв.;
  • чрез обикновен банков трансфер за дарения в по-голям размер;
  • чрез еднократни дарения чрез банкомат в размер на 1 лев.

Притежателите на дарителска кредитна/дебитна карта автоматично даряват 0,10 лв. при всяка банкова транзакция с картата.

В периода 2011 – 2017 г. набраните средства в подкрепа на УНИЦЕФ от Банка Пиреос възлизат на 1 593 989 лв. Към 2018 г. над 7 000 клиенти и служители на банката вече са се включили в съвместната дарителска кампания.