Analiza situației copiilor și adolescenților din Republica Moldova

Progresul precum și provocările în promovarea și respectarea drepturilor copiilor și adolescenților în perioada 2016-2022

Fotbalul unește!
UNICEFMoldova

Cele mai importante articole

Analiza situației este o evaluare a situației actuale a copiilor și adolescenților din Republica Moldova, care identifică cauzele profunde ale provocărilor și lipsurilor copiilor și adolescenților. Documentul evaluează progresul, barierele existente, precum și oportunitățile de implementare a drepturilor copiilor și adolescenților din Moldova și oportunitățile de asigurare a bunăstării copiilor și adolescenților pe întreg teritoriul țării.

Raportul scoate în evidență provocările cheie care împiedică copiii și adolescenții să se bucure de drepturile lor, garantate conform Convenției Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului (CDC) și a altor obligații legale internaționale la care Moldova se supune. Analiza situației face parte dintr-un program de studii specifice de țară, documentul putând ajuta la elaborarea strategiilor naționale de dezvoltare și călăuzi dialogul politic. Aceasta va contribui la elaborarea noului Program de țară privind cooperarea între UNICEF Moldova și Guvernul Republicii Moldova (2023 - 27).

Documentul va contribui, de asemenea, la revizuirea viitoare a progresului Moldovei de către Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului 2022. Analiza situației va oferi o prezentare generală a drepturilor copiilor și adolescenților în lumina crizei actuale, respectiv pandemia de COVID-19, totodată, o resursă esențială pentru organizațiile societății civile, în special pentru organizațiile care apără drepturile copiilor, în acțiunile lor de militare pentru politici mai bune axate pe copii.

Un grup de copii de la grădinița  „Tereza Sobolevschi” - Ungheni
Autor
UNICEF Moldova
Data publicării
Limbi
Română, Engleză

Files available for download