Rakuten Viber și UNICEF din Moldova colaborează în cadrul programului U-Raport

Astăzi, U-Report are peste 8 milioane de membri în întreaga lume.

UNICEF
U Report sticker Fii mai bun
UNICEF
04 Februarie 2020

Câți dintre voi iubesc să facă chat-urile mai pline de viață și să folosească diferite stickere pentru a exprima emoții și idei?

Aplicația de apeluri și mesaje Viber, cu peste un miliard de utilizatori din întreaga lume, a creat un nou pachet de stickere (https://stickers.viber.com/pages/ureport_md) pentru promovarea platformei U-Report. O versiune a stickerelor în limba română, concepută special pentru U-Reporterii din Moldova, a fost lansată la sfârșitul lunii ianuarie 2020 și și-a dovedit deja eficacitatea - în doar câteva zile, peste 1000 de persoane s-au alăturat platformei U-Report și pot acum să își exprime opinia cu privire la problemele care îi preocupă.

Stickerele sunt reprezentate de două animale - un leu și un șoarece - și conțin mesaje inspiraționale - de exemplu, „Spune ce crezi”, „Fii bun”, „Răspândește dragoste”. Ele au fost elaborate în consultare directă cu tinerii U-Reporteri.

„În prezent anunțăm lansarea oficială a stickerelor U-Report în Moldova! Sperăm că această inițiativă va ajuta dezvoltarea comunității U-Report din Moldova și va oferi tinerilor posibilitatea de a-și exprima opiniile într-un mod distractiv și plin de culoare ”, spune Iuliana Losețchi, reprezentanta U-Report în Moldova.

Astăzi, în întreaga lume, U-Report are peste 8 milioane de membri în șaizeci de țări ale lumii. Datorită acestui instrument inovator, tinerii pot răspunde în mod anonim la sondaje și pot participa la consultări individuale cu profesioniști pe teme de interes pentru ei. În Moldova, UNICEF a lansat platforma U-Report în 2017 pentru a inspira tinerii să-și consolideze comunitățile și are în prezent peste 15.000 de utilizatori din toată țara.

U Report sticker Fii mai bun
UNICEF
raspindeste dragoste
UNICEF

Despre Rakuten Viber

Viber este o aplicație gratuită care permite utilizatorilor să efectueze apeluri gratuite, să trimită mesaje text, imagini și mesaje video către alți utilizatori Viber. Funcționează atât pe telefoane mobile cât și pe computere și poate fi folosit pentru a vă conecta cu oameni din întreaga lume.

Despre U-Raport

Platforma U-Report, dezvoltată de UNICEF, este un instrument digital pentru auto-exprimare și mobilizarea socială a tinerilor. U-Report are ca scop încurajarea tinerilor din Moldova și din întreaga lume să pună întrebări zilnic, să discute și să învețe despre problemele și subiectele care îi preocupă. U-Report, disponibil gratuit pe Viber și Facebook, a fost creat de UNICEF pentru tineri și există deja în 65 de țări, reunind peste 8 milioane de tineri din întreaga lume.

Mai multe informații la: http://moldova.ureport.in/