Već 10 godina rastemo zajedno!

Tisuće roditelja dobile podršku kroz program besplatnih radionica Rastimo zajedno

18 Rujan 2018
Beba na ramenu majke
Fotolia

Zagreb, 18. rujna 2018. – Više od 600 ciklusa radionica održano je u sklopu programa radionica za roditelje najmlađe djece Rastimo zajedno koji obilježava deseti rođendan. Cilj radionica Rastimo zajedno jačanje je pozitivnog odnosa između roditelja i djeteta. Na radionicama se uči o potrebama djece i roditelja, vježbaju se komunikacijske vještine i razgovara se o svim temama koje zanimaju roditelje. Danas se program provodi u vrtićima, udrugama i obiteljskim centrima pri centrima za socijalnu skrb u 77 hrvatskih gradova, a o njegovoj uspješnosti govore i sljedeći podaci:

  • Održano je 600 ciklusa radionica.
  • Više od 5000 majki i očeva uključilo se u radionice.
  • Educirano je više od 750 voditeljica i voditelja.
  • Razvijen je program Rastimo zajedno plus za roditelje djece s teškoćama.
  • Razvijen je program Klub očeva – Rastimo zajedno.
  • U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razvija se program Rastimo zajedno i mi! za roditelje djece koja odrastaju u otežanim uvjetima.

Radionice su nastale u sklopu UNICEF-ova programa Prve 3 su najvažnije! koji je pokrenut 2006. godine s ciljem jačanja usluga za roditelje najmlađe djece.  Program Rastimo zajedno nastao je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, i sada ga, uz podršku Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno”, provode 172 organizacije.

„Roditeljstvo pruža zadovoljstvo, ali je i zahtjevno, te je svakom roditelju podrška dobrodošla. Kada smo razvijale program, želja nam je bila roditeljima pružiti informacije i podršku koje će im pomoći da izgrade dobar odnos sa svojom djecom od najranijih godina. Pozitivne reakcije roditelja, polaznika radionica Rastimo zajedno, pokazuju da smo u tome uspjele, što nas iznimno raduje”, kazala je Nina Pećnik iz Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno”.

„Rezultati neovisnih evaluacija potvrdili su uspješnost programa Rastimo zajedno, a kvalitetu potvrđuje i to što se radionice provode i u Bugarskoj i Bosni i Hercegovini”, istaknula je Branka Starc iz Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno”.

Roditelji koji se žele uključiti u radionice mogu na stranicama Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno provjeriti u kojem se vrtiću u njihovoj blizini one održavaju.

###

Kontakt za medije:

Branka Starc, Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno”, 091 5646 384, brankastarc@gmail.com

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj i na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.