Huan Santander, novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori

Nakon dugogodišnjeg međunarodnog iskustva u UNICEF-u u Iraku, Jemenu, Libanu, Venecueli i Tajlandu, Santander se raduje saradnji s partnerima UNICEF-a u Crnoj Gori

UNICEF Crna Gora
Huan Santander, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori
UNICEF Crna Gora / Duško Miljanić / 2020
16 Jun 2020

PODGORICA, 16. JUN 2020.Huan Santander, državljanin Španije i Argentine, započinje danas novi mandat kao šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Nakon dugogodišnjeg međunarodnog iskustva u UNICEF-u u Iraku, Jemenu, Libanu, Venecueli i Tajlandu, Santander se raduje saradnji s partnerima UNICEF-a u Crnoj Gori.

UNICEF će u Crnoj Gori nastaviti da podržava stvaranje društva koje pruža jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu.

Huan Santander, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori

Nakon konsultacija s Vladom Crne Gore, Santandera je za šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori imenovala izvršna direktorka UNICEF-a Henrijeta For. Prije dolaska u Crnu Goru, Santander je bio zamjenik šefa predstavništva UNICEF-a na Tajlandu i u Venecueli, a prethodno je radio kao koordinator za socijalnu politiku, planiranje, monitoring i evaluaciju u Libanu, Jemenu i Iraku. Prije nego što se pridružio UNICEF-u, Santander je radio za Misiju pomoći Ujedinjenih nacija Iraku i za UNDP u Iraku.

Magistrirao je globalne studije na Univerzitetu „Albert Ludvig”, jednoj od najstarijih i najuglednijih njemačkih i zapadnoevropskih visokoškolskih ustanova. Govori engleski, španski i francuski jezik.

Santander je četvrti šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti 2006. godine. Za vrijeme mandata njegovih prethodnika, Osame Kogalija, Bendžamina Perksa i Nole Skiner, UNICEF je podržao Crnu Goru da postigne vidljive pomake u zaštiti prava djece sa smetnjama u razvoju i djece bez roditeljskog staranja, u zaštiti djece od nasilja, u obuhvatu djece predškolskim obrazovanjem, kao i u kvalitetu formalnog i neformalnog obrazovanja, medijskoj pismenosti i učešću mladih u društvu, itd.