UNICEF Moldova marchează 70 de ani de activitate a organizației

12 Decembrie 2016
Evenimentul de lansare a animațiilor
UNICEF/Moldova/2017/Munteanu

Chișinău, 10 Decembrie, 2016 – Pe 11 Decembrie 2016, UNICEF marchează 70 de ani de activitate în cele mai dificile zone ale lumii pentru a oferi ajutor indispensabil și sprijin pe termen lung pentru copiii ale căror vieți sunt puse în pericol din cauza conflictelor, crizei, sărăciei, inegalității și discriminării.

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a fost creat în 1946 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru a proteja viețile copiilor care încercau să supraviețuiască în perioada de după al Doilea Război Mondial - și în acest sens, să contribuie la reconstruirea societăților distruse și să readucă speranța la un viitor mai bun.

Pentru a celebra 70 de ani de la crearea Fondului Națiunilor Unite pentru Copii, UNICEF Moldova a organizat un eveniment aniversar pentru a celebra impactul activității sale de peste șapte decenii: a aduce ajutor și speranță pentru cei mai vulnerabili copii din lume, inclusiv copiii din Moldova.

Copii, reprezentanți ai Guvernul, organizații partenere și oameni iluștri s-au adunat pentru a marca lunga istorie a organizației.

Mai mult de 50 de copii din toată țara, din diferite medii și cu diverse necesități au participat la eveniment. Copii au fost încadrați în diverse activități organizate pentru ei și au lucrat la un banner comun, despre felul în care își imaginează o lume mai bună pentru copii.

Evenimentul aniversar a fost co-moderat de Maria Brânca și Gabriel Chiriac, doi copii reporteri de la studioul Radioul pentru Copii și adolescenți, creat de UNICEF Moldova în urmă cu zece ani, prin care au trecut peste 500 de copii.

Expoziția aniversară ”70 de ani UNICEF” a prezentat istoria UNICEF începând cu anul 1946, Ambasadori ai Bunăvoinței pentru UNICEF și rezultatele obținute în Moldova începând cu 1995, în colaborare cu Guvernul și alte organizații partenere.

În cadrul evenimentului, UNICEF Moldova a lansat un nou videoclip pentru campania globală #IMAGINE cu implicarea artiștilor celebri din Moldova: Eugen Doga, Valentina Naforniță, Pavel Stratan, Pavel Parfeni, Natalia Barbu și Alexandru Manciu, implicând și copii: Xenia Chitoroagă, Cleopatra Stratan, Eva Timuș, Nicusor Untilă și corul "Lia Ciocârlia".

La eveniment au participat, împărtășind amintiri și cuvinte de apreciere, primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care fost la conducerea țării în timpul semnării Convenției cu privire la Drepturile Copilului (CDC) în 1993, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Gheorghe Brega, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Pirkka Tapiola, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, E.S. Signe Burgstaller și Reprezentanta UNICEF în Moldova Nune Mangasaryan

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

Conţinut multimedia

În cadrul evenimentului, UNICEF Moldova a fost lansat un nou videoclip pentru campania #IMAGINE cu artiști celebri din Moldova: Eugen Doga, Valentina Nafornița, Pavel Stratan, Pasha Parfeni, Natalia Barbu și Alexandru Manciu, precum și copii: Xenia Chitoroaga, Cleopatra Stratan, Eva Timuș, Nicusor Untila, precum și corul de copii "Lia Ciocarlia".

Conţinut multimedia

 

Evenimentul a fost co-moderat de către Maria Branca și Gabriel Chiriac, doi copii reporteri de la Studioul Național de Radio pentru Copii, creat de UNICEF Moldova acum zece ani, cu mai mult de 500 de copii implicați de atunci.

Despre UNICEF

UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil prin tot ceea ce face. Alături de partenerii noștri, activăm în peste 190 de state și teritorii pentru a pune în practică acest angajament, punând un accent deosebit pe ajutorul acordat celor mai vulnerabili și excluși copii, oriunde s-ar afla ei.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa în Moldova, urmăriți UNICEF Moldova pe Twitter și Facebook

 

Despre initiativa globala #IMAGINE

Inițiativa #IMAGINE a fost lansată pentru prima dată în noiembrie 2014, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În 2014, prima versiune globală a acesteia a întrunit artiști și Ambasadori ai Bunăvoinței pentru UNICEF precum Katy Perry, Angélique Kidjo, Daniela Mercury, Priyanka Chopra, Yuna Kim - și alți susținători ai UNICEF de talie mondială, inclusiv Secretarul General al ONU, cu scopul de a crea un moment unic in istoria muzicii, care va scoate în evidență provocările enorme cu care se confruntă copiii. Potrivit Directorului Executiv al UNICEF, Anthony Lake, "proiectul #IMAGINE oferă oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura unei mișcări globale pentru susținerea copiilor, de a veni cu ideile și viziunile lor și, nu în ultimul rând, cu vocile lor, pentru a promova drepturile fiecărui copil, pretutindeni ".

De atunci, inițiativa este preluată la nivel global, acum și în Moldova.