Circa 230 de echipe de elevi au participat la jocuri educaționale online

dedicate aniversării a 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite

27 Octombrie 2020
Объявление об игре
Association of Brain Games of Moldova
  • Au participat circa 1400 de elevi din 160 de școli din toată țara.
  • Adolescenții și-au testat cunoștințele în ceea ce privește două din cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, și anume: ”Sănătate și stare de bine” și ”Educație de calitate”.
  • Primul loc a fost împărțit de echipele ”Iluminati” din satul Pepeni, raionul Sângerei, și ”Proxima” din Anenii Noi.
  • Lista completă a echipelor, inclusiv cele câștigătoare, o găsiți aici.
     

Chișinău, 27 octombrie, 2020. Circa 230 de echipe au participat la un joc educațional online dedicat aniversării a 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite. Jocul a fost organizat de către Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova cu suportul UNICEF Moldova.

Participanții – circa 1400 de elevi ai claselor a 7-ea – a 12-a din 160 de instituții de învățământ din toată țara, de la Otaci până la Giurgiulești – s-au conectat prin intermediul platformei YouTube la transmisiunea în timp real. La competiție au participat echipe din 23 de raioane ale Republicii, inclusiv municipiul Chișinău.

Educația prin joc este o metodă eficientă de a transmite informație copiilor, de a-i ajută să se adapteze la realitățile vieții și de a-i încuraja să ducă un mod de viață social responsabil. Jocurile în echipă ajută la dezvoltarea gândirii critice și logice, a abilităților de lucru în echipă”, a declarat Evghenii Poleacov, președintele Asociației de jocuri intelectuale din Republica Moldova.

În viitor, fiecare doritor va putea desfășura de sine stătător astfel de jocuri educaționale, implicând tinerii și adolescenții într-o discuție activă, pentru a-i capta atenția și de a-i ajuta să atingă Obiectivele Dezvoltării Durabile.

Pentru a încuraja în continuare tinerii și adolescenții să devină agenți ai schimbării Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova a elaborat un Ghid de organizare a jocurilor educaționale DIALOGICA, inclusiv în format online. Pe lângă metodologie, Ghidul este însoțit de 70 de fișe cu întrebări la tema Obiectivelor Dezvoltării Durabile. Acestea vor contribui la implicarea adolescenților în dialogul despre obiectivele de dezvoltare durabilă, cum ar fi Educația de calitate, Eradicarea Sărăciei, Zero Foame, și altele.

Strategia ONU pentru tineret, adoptată la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite, este îndreptată spre facilitarea unui dialog cu tinerii. Concomitent cu Strategia menționată, la nivel global a fost creat un parteneriat educațional și de formare întitulat ”Generation Unlimited”. Parteneriatul ”Generation Unlimited”, sloganul căruia este ”Construirea de soluții pentru și împreună cu tinerii”, face parte din soluțiile de accelerare a implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Contacte:

Evghenii Poleacov
Președintele
Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova
Tel. +373 69 16 39 89; +373 69 79 55 88
Adresa electronică: iqgames.md@gmail.com

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org. 

Follow UNICEF on Twitter and Facebook