Turneul de Jocuri Intelectuale UNIQ - cu ocazia celebrării a 30 ani CDC

De Ziua Universală a Copilului, circa 70 de băieți și fete și-au testat logica și gândirea critică în finala națională de jocuri intelectuale

UNICEF
CDC 30 Moldova Artcor
UNICEF/Moldova/2019
20 Noiembrie 2019

Ziua Universală a Copilului este marcată global de către UNICEF în fiecare an pe 20 noiembrie, fiind o șansă de a promova, de a crește gradul de conștientizare și de a mobiliza fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copii din întreaga lume.

Adriano Marian CDC 30
UNICEF/Moldova/2019
Spevacov CDC 30
UNICEF/Moldova/2019
CDC 30 Moldova Artcor 2
UNICEF/Moldova/2019
Locul I UNIQ CDC30
UNICEF/Moldova/2019

Turneul de jocuri intelectuale UNIQ-2019 a fost organizat de UNICEF în parteneriat cu Asociația de jocuri intelectuale și Parlamentul Republicii Moldova. Etapa regională a demarat pe 17 octombrie, fiind destinat elevilor claselor a IX-a – a XII-a din instituțiile de învățământ cu instruire în limbile română și rusă din orașele Comrat, Chișinău, Ungheni și Bălți. Azi, în ziua aniversării de 30 de ani a Convenției cu privire la drepturile copilului, echipele regionale câștigătoare au participat la finala națională.

Fericiti copii CDC 30
UNICEF/Moldova/2019
CDC 30 Moldova Copii
UNICEF/Moldova/2019

Mai multe personalități din Moldova care s-au remarcat în domeniul muzicii, artelor, sportului, oameni de afaceri, politicieni s-au alăturat echipelor de copii și au încercat să găsească împreună răspunsurile la întrebările dedicate drepturilor copilului și obiectivelor de dezvoltare durabilă.