„Mai multă lumină pentru copii”

Arta fotografica a oferit copiilor deținuți un spațiu de exprimare a emoțiilor

UNICEF
Broken plate
UNICEF/Moldova/2018
04 Februarie 2019

Chișinău, 1 februarie 2019. O expoziție inedită din 60 de fotografii artistice, realizate de către copiii care își ispășesc pedeapsa la penitenciarul de la Goian a fost inaugurată azi la Chișinău. Într-un laborator special amenajat pe teritoriul penitenciarului nr.10 de la Goian, 12 băieți cu vârstele de 14-18 ani, cu ajutorul experților, au descoperit magia proceselor de developare a fotografiei şi interpretarea semnificației propriilor fotografii și pe cele ale colegilor lor.

Iron
UNICEF/Moldova/2018
Bottle and plant
UNICEF/Moldova/2018
Ceas
UNICEF/Moldova/2018
Flower on the window
UNICEF/Moldova/2018
Thorn
UNICEF/Moldova/2018
White flower Goian children
UNICEF/Moldova/2018

Despre proiectul „Facilitarea reintegrării sociale a copiilor din penitenciarul nr.10 Goian prin valorificarea potențialului lor intelectual și cultivarea unor abilități noi prin intermediul artelor vizuale”

Proiectul s-a desfășurat anul trecut și a avut o durată de 6 luni, fotografiile fiind realizate de către adolescenții din Penitenciarul nr.10 Goian în perioada iulie-decembrie 2018. Implementarea acestui proiect-pilot inedit a fost posibilă datorită eforturilor Asociației Obștești pentru Arhive și Documente Fotografice “A-DOF”, susținerii financiare din partea UNICEF Moldova, dar și a cooperării din partea partenerilor principali de implementare - administrația Penitenciarului nr.10 de la Goian și Administrația Națională a Penitenciarelor a Ministerului Justiției.

Acest proiect ar putea fi replicat atât în alte instituții penitenciare, cât și cu alte grupuri-țintă.